SERDAR ÜNSAL

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyeleri, 18 Eylül Dünya Çevre Temizlik Günü kapsamında Iğdır kent merkezindeki Topçular Mahallesi’nde çöp topladı. Dernek Başkanı Ümit Sönmez, "Bu çöpler bizim değil, bize ait değil ama bu şehir bizim, bu dünya bizim" dedi.

Dernek üyeleri çevreyi temizledikten sonra, kediler için alana mama bıraktı. Sönmez, etkinlikle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Farkındalık oluşturmak istedik ve duyarlı üyelerimizle birlikte burada şehrin merkezinde oldukça kirli bir yeri seçmeye karar verdik. Bunu yapma sebebimiz de doğa sporları kulübü olarak, bir doğa sporlarıyla ilgilenen bir oluşum olarak doğada çok fazla kirliliğine şahit oluyoruz. Bu kirliliğin sebebi de insanlar tabii ki de. Biz de o yüzden merkezde bir yer seçtik. Yani bu çöpler bizim değil, bize ait değil ama bu şehir bizim, bu dünya bizim. Bugün Türkiye’nin birçok yerinde, deniz kenarlarında, birçok kara parçasında, birçok alanda çevre temizliği yapılıyor. Biz de Iğdır’da böyle bir farkındalık yaratalım istedik.

Doğa Sporları Kulübü olarak doğa yürüyüşlerinde, dağlarda birçok katı atığa, insan eliyle oluşturulan bir kirliliğe biz şahit oluyoruz. Biz de bir doğa sporları kulübü olduğumuz için doğayı temiz tutmak ve bu çevre kirliliğine dikkat çekmek temel görevlerimizden bir tanesi. Umarım bu çevre kirliliğini gerek doğa yürüyüşlerinde gerek bisiklet turlarında şahit olduğumuz ve önlemeye çalıştığımız, kendimizce önüne geçmeye çalıştığımız bu çevre kirliliğinin sonu olur. Sadece bu tarz farkındalık günlerinde değil yani gündelik hayatın da bir parçası olmasını istiyoruz, çevre temizliğine gösterilen özenin. Amacımız bu, umarım bir farkındalık yaratırız ufak da olsa ve bunu önüne geçmiş oluruz.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Gönüllülerin Çöpleri Toplaması

* İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Ümit Sönmez

 

Kaynak: anka