Mersin'de, sosyal medya üzerinden, Y.T. isimli vatandaşı dolandırmaya çalışan beş kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebeke elemanlarından İ.B, blokaj konulan dolandırdığı parayı çekmek isterken dört arkadaşı ile birlikte yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 5 kişi tutuklandı.

Mersin'de, sosyal medya üzerinden, Y.T isimli bir vatandaşı dolandırmaya çalışan beş kişi suçüstü yakalandı. Şüpheliler, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Y.T. isimli vatandaş; sosyal medya hesabı üzerinden yatırım ile alakalı paylaşımlar görüp, bir şahıs ile tanıştı. Şahıs "Sana çok para kazandıracağım" diyerek Y.T.’ye üç gün içinde yedi farklı banka hesabına 516 bin 915 lira para yatırttı. Dolandırıldığını daha sonra anlayan Y.T., durumu polise bildirdi.

Şikâyet üzerine polis, şebekenin ortaya çıkartılması için çalışma başlattı. Polis ekipleri müştekinin para yolladığı hesaplara bloke koydurttu. Müştekinin para gönderdiği şüpheli hesaplardan birinin sahibi olan şebeke elemanı İ.B., bankadan para çekmeye çalışırken ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Polisin dolandırıcı İ.B.’yi yakaladığı sırada yanında bulunan ve şebeke içinde hareket ettiği değerlendirilen E.A., S.V.T., S.Ö. ve Y.C. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan beş zanlı tutuklandı.

 

Kaynak: anka