Eskişehir'de ara tatilde çocuklar için resim, orff müziği, origami ve çizgi roman gibi başlıklarda 14 ayrı atölye düzenleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, “Çocuklar Eskişehir’in Öykülerini Yazıyor” etkinliğiyle, 10-11 yaşlarındaki çocukları alanında uzman isimlerle buluşturacak.

24 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek dersler öncesi 22 Ocak Cumartesi günü 14.00’te veliler ve çocuklar için Haller Gençlik Merkezi’nde tanıtım semineri düzenlenecek. Etkinlikte, haber spikeri Seda Öğretir, haber spikeri ve çocuk kitabı yazarı Ceren Kerimoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nezih Orhon ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Pınar Girmen çocuklarla bir araya gelecek. Alanlarında uzman eğitmenlerle buluşacak olan çocuklarla, program kapsamında ilk hafta öykü okuma ve inceleme, ikinci hafta ise öykü yazma çalışmaları yapılacak.

Haller Gençlik Merkezinde yapılacak olan tanıtım seminerine 10-11 yaşlarındaki çocukları ve velileri beklediklerini sosyal medya hesaplarından duyuran Çocuk Hakları Birimi, çocukların kaleminden Eskişehir’i okumayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: anka