Çiğli Belediyesi tarafından gençlerin ilgi alanlarına ve gelecek planlamalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek Çevrimiçi Gençlik Söyleşilerinin ilki, “Gençler İçin Yurtdışı Fırsatları” başlığıyla gerçekleştirilecek.

Çiğli Belediyesi ile dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından AIESEC’in İzmir şubesi iş birliğinde yapılacak “Gençler İçin Yurtdışı Fırsatları” söyleşisi, 16 Haziran Çarşamba günü zoom platformu üzerinden düzenlenecek.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün organize edeceği etkinlikte, Marka ve Gençlik Taraflı Pazarlama Koordinatörü Ceylin Canuyar “AIESEC Nedir? Organizasyonel Kültürü Nedir?”, Giden Taraflı Global Volunteer Koordinatörü Ezgi Çamca “Global Volunteer Fırsatı”, Giden Taraflı Global Talent ve Global Teacher Koordinatörü Özge Avcı “Global Teacher ve Talent Fırsatı”, Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Elif Hardura ise “Global Host Fırsatı ve Yaz Projeleri” konularında bilgi ve deneyimlerini gençlerle paylaşacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, her 15 günde bir alanında uzman konuşmacıların katılacağı Gençlik Söyleşilerinde gençlerle bir araya geleceklerini belirtti.

“GENÇLERİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ”

Hayallerine giden yolda gençlere destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Gümrükçü, şöyle konuştu:

“Düzenleyeceğimiz Çevrimiçi Gençlik Söyleşileri ile gençlerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Hayallerini ve hedeflerini konuşacağız. Kişisel gelişimlerine, sosyalleşmelerine ve meslek edinmelerine katkı sağlayacak programlar tanıtacağız. Gençlerimiz, farklı kültürler ve insanlar tanımalı. Dünyanın bu farklılıklar ile daha güzel bir yer olacağını yaşayarak tecrübe etmeli. Çiğli Belediyesi olarak bu noktada üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli oluşumlarla iş birliği geliştiriyoruz. Yurtdışından gençleri kentimizde misafir ediyor, Çiğlili gençlerimize yurtdışı imkanları sunuyoruz. Ortak etkinlikler düzenliyoruz. Bu söyleşilerimizin ilkinde, gençlerimize yurtdışı fırsatlarıyla ilgili önemli bilgiler vereceğiz. Tüm gençlerimizi etkinliğimize katılmaya davet ediyorum."

 

Kaynak: anka