İzmir'in Çiğli Belediyesi tarafından yurttaşların talep, şikayet ve önerilerini ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla mahalle muhtarlıkları ile birlikte kentin merkezi noktalarına sandıklar kuruldu. "Mahalle Bizim Karar Hepimizin" sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında yurttaşlar, 4 gün boyunca, belediyeden isteklerini formlara yazıp sandıklara attı. Sandıklardan çıkacak verilere hizmet önceliği tanıyacaklarını vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Başvuruları bizzat ben takip edeceğim. Talepleri ilgili müdürlüklere yönlendirerek çözüm üreteceğiz" dedi.

Çiğli Belediyesi, "ortak akıl" ve "katılımcı demokrasi" ilkeleri doğrultusunda dikkat çeken bir uygulamaya imza attı. Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü öncülüğünde, "Mahalle Bizim Karar Hepimizin” sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında, ilçedeki 26 mahalle muhtarlığı ile belediye önü ve Kasaplar Meydanı'na sandıklar kuruldu. Çok sayıda belediye görevlisi de bu sandıklarda görevlendirildi. Çiğli'de oturan yurttaşlar, hazırlanan bu 28 merkeze gelerek, talep, şikayet ve önerilerinin yer aldığı formaları doldurup sandıklara attı. Belediye çalışanları da uygulamaya ilişkin yurttaşlara ayrıntılı bilgi verdi.

GÜMRÜKÇÜ: BİZZAT TAKİP EDECEĞİM

Çalışmaları yerinde takip eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ANKA Haber Ajansı'na konuştu. 2019 yılında ilk seçildiklerinde de bu uygulamayı hayata geçirdiklerini anımsatan Başkan Gümrükçü şunları söyledi:

"Pandemi sonrası uygulamayı tekrarlamak istedik. 26 mahallemiz var. Vatandaşlarımız muhtarlıklarda kurduğumuz sandıklara geldi. Hazırladığımız anket formlarını doldurup, görüş, öneri ve şikayetlerini dile getirdi. 5 bin civarı yurttaşımız formu doldurup sandığa atarak katılımcı demokrasi uygulamasına katkı koydu. İnternet üzerinden de bir başvuru formu açtık. Uygulama sonunda gelen talep ve şikayetleri belediye başkanı olarak bizzat ben takip edeceğim. Zarfla başvuran arkadaşlara SMS ile başvuru numarası göndereceğiz. Onlar da bu numaradan başvurunun sonuçlarını takip edebilecekler."

KATILIMCI BELEDİYECİLİK VURGUSU

Katılımcı belediyeciliğin kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü şöyle devam etti:

"Yol, park, kaldırım isteyen yurttaşlar oluyor. Sosyal yardım, mesleki eğitim ya da istihdam talebi oluyor. Bunların hepsini ilgili müdürlüklerimize dağıtıyoruz. Belli bir süre içerisinde çözülmesini istiyoruz. Kaldırım, park ve yol belediyenin kendi görev alanı içinde. İstihdam için de 'İş'te Çiğli' diye bir uygulamamız var. İnsanları, kimlik bilgilerini ve mesleki yeterliliklerini girerek işverenle buluşturup istihdama yardımcı oluyoruz. Yerel demokrasi bizim için çok önemli. Katılımcılık bizim belediyecilik anlayışımızda bir numaralı ilke. Su nedenle Çiğli Belediyesi olarak bu ve benzeri uygulamaları sürdüreceğiz."

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Ataşehir Mahallesi Muhtarı Nesrin Erdoğan, çok doğru bir proje ile taleplerin bizzat başkana iletildiğini belirterek, "Umarım bu talepler kısa sürede karşılanır. Mahallem ve Çiğli kazanır" dedi. Maltepe Mahalle Muhtarı Ramazan Aslan ise "Başkanımız Utku Gümrükçü'ye projeden dolayı teşekkür ediyorum. Halkın ihtiyaçlarının giderilmesi ve eksikliklerin ortaya çıkması için çok önemli bir proje. Devamını bekliyoruz" diye konuştu.

"BELEDİYEDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

Çiğli'de kurulan sandıklara talep ve şikayetlerini yazan yurttaşlar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. İclal Akipek, "Ben belediyeden hiç şikayetçi değilim. Ne hizmet istiyorsak geliyor. Temizliğimiz yapılıyor, çöplerimiz toplanıyor. Sosyal faaliyetlerimiz de artarsa daha iyi olacak. Ben mahallemizde iki kadın oturabileceğimiz çayhane-pastane gibi bir yer istiyorum" dedi.

"AŞKLA ÇALIŞIYORLAR"

Çiğli'yi herkesin tanır hale geldiğini belirten bir başka yurttaş Lütfi Çevik, "Belediye başkanımız ve ekibi hizmet etmek için aşkla çalışıyor. Halkla ilişkileri ön planda tutuyorlar. Esnaf, vatandaş, muhtar ve sivil toplum örgütlerini sık sık ziyaret ediyorlar. Daha da başarılı olmalarını diliyoruz. Çiğli'nin sorunları bugünkü sorunlar değil. Yılların sorunlarıdır" diye konuştu.

GENÇ YAŞLI HERKES İLGİ GÖSTERDİ

Hizmetlerinden dolayı Çiğli Belediyesi'ne teşekkür eden Hakkı Bulut, "Bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Halkla ilişkileri iyi. Her şey dört dörtlük, beğeniyoruz. İmar durumuyla ilgili bir talebim oldu. Düzeltmelerini bekliyorum" yorumunu yaptı. Sandıklara yoğun ilgi gösteren genci yaşlısı binlerce yurttaş da çeşitli taleplerde bulundu.

 

Görüntü Dökümü

1.Video.. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Röportaj

                Vatandaşlarla röportaj

                Stantlardan detay görüntüler

2.Video… Muhtarlık önlerinden detay görüntü

                Muhtarlarla röportaj

                Vatandaşlarla röportaj

 

 

Kaynak: anka