Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; tam kapanma sürecinde yaptıkları hizmetler, Ramazan Bayramı ve Anneler Günü planları hakkında bilgiler verdi. Gümrükçü, mevcut belediye hizmetlerini aksatmadan, tam kapanmada zarar gören esnaf ve halka gerekli destekleri verdiklerini belirtirken Anneler Günü'nde, annelere dağıtılacak çiçekleri, ekonomik destek kapsamında Çiğli esnafından satın alacaklarını duyurdu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Çiğli Belediyesi'nin tam kapanma sürecindeki politikalarını değerlendirdi. Ramazan Bayramı ve Anneler Günü planlarından da bahseden Gümrükçü, geçtiğimiz hafta vatandaşlara dağıtılan ve basında yer alan HES Kodlu anahtarlıklar hakkında da bilgiler verdi.

Gümrükçü'nün açıklamaları şöyle:

"BİR SOSYAL HARİTA ÇIKARDIK. DESTEKLENMESİ GEREKEN TÜM KESİMLERE DESTEK OLUYORUZ"

"Türkiye zor zamanlardan geçiyor, 17 günlük bir tam kapanma süreci uygulandı. Bu süreçte Çiğli Belediyesi vatandaşın yanında olabilmek için elinden gelen çabayı ortaya koyuyor. Hem mevcut hizmetlerini aksatmadan devam ediyor hem de kapanmada zarar gören esnaf ve değişik toplumsal kesimlere ekonomik yardımlarda bulunuyor. İftar yemeklerimizi Çiğli'de bulunan esnaflarımızdan alıyoruz. Pandemi nedeniyle balık avlayamayan Çiğli'deki balıkçılara gıda yardımında bulunuyoruz. Onun dışında bir sosyal harita çıkardık ve o anlamda Çiğli'deki bütün desteklenmesi gereken toplumsal kesimlere destek oluyoruz.

"ANNELERİMİZE DAĞITACAĞIMIZ ÇİÇEKLERİ ÇİĞLİ ESNAFINDAN ALACAĞIZ"

Ramazan Bayramı; kucaklaşamadığımız, sarılamadığımız, el öpemediğimiz bir bayram olarak geçecek. Çiğli Belediyesi olarak sosyal medya üzerinden çeşitli kutlamalar yapıyoruz. Bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerinin bayramda sıkıntı çekmemesi için gerekli ekonomik destekleri kendilerine sağladık. Yardım kolileri var, kutlamalar var... Yani bir bayramda insanların ne ihtiyacı varsa onu Çiğli Belediyesi karşılayacak. Bütün bunları Çiğli Belediyesi olarak dayanışma içinde halledeceğiz. 

Anneler Günü şimdiden kutlu olsun. Ekonomik destek paketi kapsamında Anneler Günü'nde annelerimize hediye edeceğimiz çiçekleri Çiğli esnafından satın alıyoruz ve oradan aldığımız çiçekleri annelerimize dağıtacağız.

"10 BİN ÇİĞLİLİ YURTTAŞA HES KODLU ANAHTARLIK DAĞITTIK"

Birçok yerde giriş çıkışta HES Kodu aranıyor. Bu anlamda bazı yurttaşlarımız akıllı telefon kullanmadıkları için HES Kodlarını ezberlerinde de tutamıyorlar. Biz bir anahtarlık yaparak yurttaşlarımıza bunu ücretsiz olarak dağıttık. Üzerinde barkod var, HES Kodu var, isim ve kimlik bilgileri bulunuyor. Ramazan öncesinde, kapanma başlamadan önce 10 bin Çiğlili yurttaşımıza bu anahtarlıkları çeşitli vasıtalarla ulaştırdık. Bütün Çiğli'ye yaymayı hedefliyoruz. Bizim 200 bin nüfusumuz var, 150 bin civarı seçmenimiz var ve daha 10 binini dağıttık. 140 bin seçmenimize de bu hizmeti vermek istiyoruz. Pandemi dönemi olmasaydı, mesafe kuralları olmasaydı uzun kuyruklar, kalabalıklar yaşanırdı. Bu anlamda bu uygulamanın büyük bir beklentiyi cevapladığını görüyoruz. Bütün yerel yönetimlere bu uygulamayı yapmalarını tavsiye ediyorum."

Kaynak: anka