İSMAİL ERSAN

Türkiye'nin en fazla çiçek üretimini yapan ve kesme çiçekçilikte söz sahibi illerinden olan Yalova'daki çiçek mezatında Anneler Günü öncesinde hareketlilik yaşanıyor.

Sabahın erken saatlerinde mezata gelen çiçekçiler sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak satışın yapılacağı saati bekledi.

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesi sorumlusu Mustafa Burak Uzun, iki yıldır pandemi nedeniyle kötü günler yaşadıklarını söyledi. Yine pandemi nedeniyle geçen yıl mezatlarda istenilen hareketliliğin yaşanmadığına dikkati çeken Uzun şöyle konuştu:

“Bu yıl da sıkıntılarımız büyüyor. Üreticilerimiz üretim yapıyor ancak satış olmadığı için genellikle emekler boşa gidiyor. Yavaş yavaş toparlanma dönemindeyiz. Ama eski yıllara nazaran yarı yarıdan da fazla sıkıntımız var. Anneler günü öncesi son mezat olduğu için bugün satışlardan umutluyuz. Çeşit çeşit çiçeklerimiz var. En çok ilgi gülün, yanı sıra şebboy gibi çiçekler ilgi görüyor. İstanbul, Bursa, Kocaeli’den müşterilerimiz gelip buradan çiçek satın alıyor. Bugün 60 bin çiçek satışa çıkıyor. Müşterilerimize bağlı. Alınan alınacak alınmayan kalacak. Bu mezat sonunda belli olacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle çok fazla çiçeğin çöpe gitti. Toparlanma dönemindeyiz. Bu yıl, geçen seneye göre ziyan olan çiçeklerimiz daha az. Kısacası pandemi çiçekçileri olumsuz yönde etkiledi diyebiliriz.”

 

Kaynak: anka