UĞUR İSTANBULLU

TBMM Başkanvekili CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve beraberindeki milletvekilleri, Artvin’de 31 Mart 2019’da heyelan sonucu oluşan hasar nedeniyle iki yılı aşkın süredir kapalı tutulan Hopa-Kemalpaşa arasındaki Kopmuş Tüneli’ni yerinde inceledi. CHP heyeti, tünelin yeniden açılması için görüşmeler yapılacağını açıkladı.

Akar, CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın da katıldığı Karadeniz ziyaretleri kapsamında, iki yılı aşkın süredir kapalı kalan Kopmuş Tüneli’nin son durumunu da yerinde gördü, bölge halkında bilgi aldı.

Vatandaşlar, yolun; Sarp Sınır kapısına giden tek yol olduğunu, Karadeniz’in kıyısında bulunan yolun denizden hasar görmesi durumunda, alternatif yol bulunmadığını, tünel de kapalı olduğu için ulaşımın duracağını dile getirdi.  

Sahada çalışma olmadığına da dikkat ecen Akar, “Büyük bir sıkıntı var burada. Tırlardan oluşan bir yoğunluk var. Her an bir kaza olması muhtemel. En kısa zamanda Karayolları ile görüşerek tünelin açılması adına çalışmaların başlatılması gerekiyor” dedi.

“KAFKASLARI TÜRKİYE’YE BAĞLAYAN YOL”

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da “Vatandaş burada çok sıkıntı çekiyor. Bu yol Kafkaslar’ı Türkiye’ye bağlayan transit yol. İvedilikle bu tünelle alakalı çalışmaların sonlandırılması gerekiyor. Hemen Parlamento’ya gittiğimizde gereğini yapacağız, Ülkenin gündemine getireceğiz” diye konuştu.

Hopa-Kemalpaşa ilçeleri arasında Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan 1300 metre uzunluğundaki Kopmuş Tüneli'nde 31 Mart 2019 günü heyelan sonucu dağdan kopan kaya kütleleri, tünelin çıkış bölümüne yakın, 30 metrelik alanın yıkılmasına neden olmuştu. Tünelin yeniden açılması için yıkılan bölümün yeniden yapılması gerekiyor.

GÖRÜNTÜ  

Tünel hakkında bilgi veren vatandaş

TBMM Başkanvekili CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın soruları, aldığı yanıtlar ve değerlendirmeleri

Kaynak: anka