Sancar Kızılkaya

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye “Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı ‘bunlar heykel belediyeciliği yapıyor’ dedi. Bizim yaptığımız heykellerin bir anlamı var. Onlar heykel bile yapmayı beceremediler. Bunlar belediyecilik yapmadılar sadece göz boyayıp rant alanları yarattılar” dedi.

CHP, Kocaeli’nde “Yerel Motivasyon ve Eğitim Toplantısı” düzenledi. Toplantının açılışında konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Kocaeli, sizin yaşadığınız bizim ise sürekli içinden geçtiğimiz önemli bir sanayi kenti. Bu kente ne yapıldıysa geçmişte yapıldı. Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı (Mehmet Özhaseki) ‘bunlar heykel belediyeciliği yapıyor’ dedi. Bizim yaptığımız heykellerin bir anlamı var. Onlar heykel bile yapmayı beceremediler. Bunlar belediyecilik yapmadılar sadece göz boyayıp rant alanları yarattılar” dedi.

"FATMA KAPLAN HÜRRİYET, BAYRAĞIMIZI BÜYÜKŞEHİRE DİKECEK”

AKP belediyeciliğiyle birlikte Kocaeli’nin işin içinden çıkılamaz bir hale geldiğini söyleyen Torun, “Ama emin olun çözeceğiz. Kocaeli’de bir güneş doğuyor. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet, ilk yerel seçimde bayrağımızı büyükşehire dikecek. Biz kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Nasıl İzmit’te, İstanbul’da, Ankara’da başardıysak bunu ülke genelinde de başaracağız. Biz belediyelerde göreve geldikten sonra nasıl hoyratlığı yendiysek bunu iktidara geldiğimizde de yapacağız. Onların ortaya attığı bütün iddialar boşa çıktı. Şimdi bütün belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor” diye konuştu.

Torun, şöyle devam etti:

"MUHALEFET REFLEKSİNİ ÜZERİMİZDEN ATMALIYIZ"

"2019 Yerel Seçimleri sonrasında CHP olarak ülkenin yüzde 56’sını yönetiyoruz. Elimizde büyük bir güç var. Yapılacak ilk genel seçimlerde bunları göndereceğiz. Başka çaresi yok. Sorumluluğumuz her zamankinden çok daha fazla. Her bir arkadaşımız görev tanımlaması ne olursa olsun, her birimiz sorumluluklarımız yerine getirmek zorundayız. Hata yapma lüksümüz yok. Kendi aramızdaki ufak tefek sorunları büyütmeden çözmek zorundayız. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Şu muhalefet refleksinizi üzerimizden atmalıyız. Biz iktidar olacağız. Buna inanmalıyız."

"GEÇMİŞ OLSUN ERDOĞAN"

"Kural, yasa tanımayan bir yapı ile karşı karşıyayız. Müfettişler bizim belediyelerden çıkmıyorlar. Bizim belediyelerimizin kadrolu personeli oldular. AKP’li belediyeler yıllardır müfettiş görmüyorlar. Olsun biz hazırız. Her şeyin hesabını veririz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeleri şeffaf yapın gerekirse canlı olarak yayınlayın dedi. Geçmiş olsun Erdoğan. Biz onu yıllardır yapıyoruz, aklın daha yeni mi başına geldi. Bunlar artık tükendi, yapacak bir şeyleri kalmadı. Türkiye’de hangi sorun varsa o sorunun çözümü ile ilgili çalışmamız var. Bu ülkeyi düzlüğe çıkaracağımızdan emin olun. Bu hantal yapı ülkeyi taşımıyor. Bunu revize etmek zorundayız. Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında ciddi sorunları var. İl belediyelerinin de aynı şekilde sorunları var.”

YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

İl genelinde görev yapan yerel yönetimlerden sorumlu kişilerin bir araya geldiği Yerel Yönetimler Motivasyon ve Eğitim Toplantısı, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve İl Yönetim Kurulu ev sahipliğinde yapıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıya; İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İzmit Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Necati Çakır, Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanları, İl Başkan Yardımcıları, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları ve partililer katıldı. Katılımcıları Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, yerel yönetimler hakkında seminer verdi.

 

Kaynak: anka