ALİ GÜRELİ

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana’da Devlet Demiryolları’na ait vagon ve lokomotif atölyelerinin Mersin Yenice’de kurulan Lojistik Merkezi’ne taşınması kararını eleştirdi. Şevkin, “Kamu kurumları bir bir Adana’dan taşınıyor. Kamuya ait arazileri kime peşkeş çekmeyi düşünüyorsunuz? Adana'ya şaşı bakmayın artık” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana’daki Devlet Demiryolları vagon ve lokomotif atölyelerinin Mersin Yenice’ye taşınmasına ilişkin kararı ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Şevkin, şunları söyledi:

"Görünen o ki, 20 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı Adana'yı gözden çıkarmış. Kamu kurumları bir bir Adana'dan taşınıyor. Son olarak Devlet Demiryolları bir başka yere taşınacak. Bu kadar çalışan ve bu kamu kurumunun arazileri, kamuya ait olan bu arazileri kime peşkeş çekmeyi düşünüyorsunuz? İktidara soruyoruz. Adana'ya şaşı bakmayı bırakın artık.

Devlet Demiryolları’nın buradan taşınması yetmiyormuş gibi, yine Karataş’ta, 40 bin metrekare, kamu arazisi, denize sıfır olan, kıymetli araziyi Cumhurbaşkanı kararıyla yine kime peşkeş çekmeyi düşünüyorsunuz?

Karataş'ta insanlar yoksulluktan kırılırken ve 2006’da burası turizm teşvik bölgesi olarak ilan edilmiş olmasına rağmen, bir gece kararnamesiyse burası turizm teşvik bölgesinden çıkarılmışken, kıymetli kamu arazilerini kime peşkeş çekmeyi düşünüyorsunuz. Adana'ya şaşı bakmayı bırakın artık. Adana üvey evlat değil.”

Kaynak: anka