ÖZGE ZAİM

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılacağına yönelik iddialara yanıt verdi; “Ben üç kere partiden atıldım. Mahkeme kararıyla geri döndüm. Gene dönerim. Yani ben buradayım. Giden gider, biz buradayız” dedi.

CHP’den istifa ederek Muharrem İnce’nin partisine katılan eski Milletvekili Gaye Usluer’in istifasını da değerlendiren Kurt, CHP’den çok parti doğduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bu da doğdu. Sitemkar gitmiş olabilir. Burada beklentisi gerçekleşmeyince gitmiştir. Gidince de sitem eder. Aslında bu tür ayrılıklarda sorunu, ideolojik bir netlikle ortaya koymak lazım sorunu. Sayın Muharrem İnce’nin CHP’den çok farklı bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum. Bizim şu an ki parti yönetimimizden çok farklı bir şey yapacağını da zannetmiyorum. Sadece kişisel kariyer hesaplarıdır. Umarım Gaye Hanımınki öyle değildir.” 

“TÜRKİYE’NİN CHP’DEN BAŞKA ÇARESİ YOK”

Hayatında CHP’ye oy vermeyen, CHP’nin yanına yaklaşmayan kişilerin şimdi CHP’yi dizayn etmeye çalıştığını dile getiren Kurt, “Bu tür yazar çizeri çok gördük. Ben üç kere partiden atıldım. Mahkeme kararıyla geri döndüm. Gene dönerim. Yani ben buradayım. Giden gider, biz buradayız. Su gider kumu kalır diyorlar. Biz bu partinin kumuyuz. Her köyde emeğimiz var. Her mahallede bir alın terimiz var.  Çünkü Türkiye’nin CHP’den başka bir çaresi yok” diye konuştu.

 

Kaynak: anka