NEDİM GÜLER

CHP Yalova İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, kentte Zafer Yürüyüşü düzenledi. Marşlar eşliğinde yürüyen binlerce kişi “Hak, hukuk, adalet”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık dev bir Türk bayrağı açarken ellerinde kırmızı- beyaz balonlar ve meşalelerle yürüdü. Şehrin ana arterleri olan Cumhuriyet, Fatih ve Gazipaşa Caddesi güzergahında marşlar eşliğinde yürüyen binlerce kişi bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar hep bir ağızdan “Hak, hukuk, adalet”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, yürüyüşe; eşi Berrin Sorucu Gürel ve kızı Ela ile birlikte katıldı. Gürel, yürüyüş esnasında, vatandaşlara; “İnadına Cumhuriyeti kutluyoruz. İnadına marşlarla kutluyoruz. İnadına demokrasi’ diyerek kutluyoruz” sözleri ile seslendi.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, partili ilçe başkanları ve binlerce Yalovalının katıldığı yürüyüş, Cevdet Aydın Parkı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

Kaynak: anka