NEDİM GÜLER

CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, önceki gün yapılan Yalova Belediye Meclis Toplantısı’nda yaşanan tartışmaların sorumlusunun Belediye Başkanı Vekili Mustafa Tutuk olduğunu söyledi.  Doğancı, "Biz gördüğümüz yanlışları dile getirdikçe mecliste bir tahammülsüzlük boy gösteriyor. Bir taraf dilediği zaman söz alıp konuşabilirken bizlerin sözü devamlı kesiliyor. alkın iradesiyle seçilen meclis üyelerinden oluşan belediye meclisi adil yönetilmiyor” dedi.

Parti binasında bugün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı’nın gündeminde Aralık ayı Yalova Belediye Meclis Toplantısı’nda yaşanan kavga vardı. Doğancı, yaşanan kavganın Yalova’ya, belediyeye yakışmadığını söyledi. 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından mecliste çoğunluğa sahip olmadıkları için muhalefet görevini yerine getirmeye başladıklarını kaydeden Doğancı, “Yalovalının, Yalova’nın menfaatine olan konularda meclis grubumuz siyasi değil vicdani kararlar vererek Yalova halkının hakkını gözeten kararlar almaya özen gösterdik” dedi. 

Doğancı, şöyle devam etti:

“Ancak tüm bu olumlu tutumumuz, demek olmuyor ki gördüğümüz yanlışları, bize iletilen şikayetleri dile getirmeyeceğiz. İtiraz etmeyerek, her şeyi oluruna bırakacağız.

Biz gördüğümüz yanlışları, şikayetleri veya noksanları dile getirdikçe mecliste bir tahammülsüzlük boy gösteriyor. Ne yazık ki tüm bu tahammülsüzlüğün baş aktörü Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve kendisinin ayrıcalıklı tutumlarıdır. Belediye meclis oturumlarını hep birlikte takip ediyoruz. Bir taraf dilediği zaman söz alıp konuşabilirken bizlerin sözü devamlı kesiliyor. Bir taraf mikrofonu açıp dilediği zaman müdahale edebilirken meclis üyemiz defalarca elini kaldırarak söz istemesine rağmen söz verilmiyor. Özetle halkın iradesiyle seçilen meclis üyelerinden oluşan belediye meclisi adil yönetilmiyor” 

 

BELEDİYEYİ SİZİN YÖNETTİĞİNİZE İNANIYOR MUSUNUZ?

Doğancı, Mustafa Tutuk’un belediyeyle ilgili konulardan haberi olmadığını da iddia ederek “Sayın Tutuk, Yalova Belediyesi’ni siz yönettiğinize inanıyor musunuz? Hiç birşeyden bilginiz olmadığı gibi size bilgi verme gereği bile görülmediğini görüyoruz” diye sordu. 

Tutuk’a geçtiğimiz ay 'vizyonsuzluk' eleştirisi yönelttiklerini kaydeden Erdem Doğancı, son olarak şunları kaydetti:

“Yalova Belediye Meclisi’nde gerçekleşen gerginliklerin tüm sebebi, baş aktörü Mustafa Tutuk’tur. Buradan kendisine rica ediyorum. Lütfen meclisi adil yönetiniz. Bizim meclis üyelerine de kendi meclis üyelerinize de adil söz hakkı tanıyınız. Oradaki gerginliği azaltacak makam şu an sizin vekalet ettiğiniz başkanlık makamıdır. CHP olarak her türlü zorbalığa, su atmalara, taş atmalara, bize yapılan saldırılara boyun eğmeden, bir adım dahi geri adım atmadan Yalova’nın menfaatleri doğrultusunda bildiğimiz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz”

TANGÜREK, İDDİALARA YANIT VERDİ

Doğancı’nın ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Burçin Tangürek, hakkında arsa satışı ile ilglili olarak ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Tangürek, yıllarca harita mühendisi olarak görev yaptığını, bahsedilen konunun 2017 yılında yaşandığını ve o tarihte belediye meclis üyesi olmadığını kaydetti. Tangürek, “Yıllar önce özel sektörde hizmet veren bir harita mühendisi olarak bir vatandaşın işini yaptım. İş karşılığı da para yerine arsa aldım. Bu da tamamen kamuyu ilgilendirmeyen, ihaleyi ilgilendirmeyen, benim belediye meclis üyesi olup olmamamı ilgilendirmeyen bir konudur. İş yapmışım, para yerine arsa almışım. Daha sonra da ihtiyaç hasıl olduğu için de  arsamı satılığa çıkarmışım. Gazeteye ilan verdim, emlakçı arkadaşlarımı aradım, hali vakti yerinde olduğunu hissettiğim yakın arkadaşlarımı aradım. Arsamı satıyorum, paraya ihtiyacım var. Bu kadar basit. En son sağolsun Halit Bey, (Eski Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç), 'Tamam, ben sana yardımcı olayım. Bu arsayı alayım' dedi. Ona sattım. Bunun altından ne kurcalanıyor, ne aranıyor. O kadar gereksiz bir gündem ki” diye konuştu.

Bir başka Belediye Meclis Üyesi Sefer Keskin de mecliste belediyenin iki aracının icradan satıldığını söylemek istediğini ancak kendisine söz verilmediğini aktardı. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: anka