YAVUZ KUŞDEMİR

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, Uşak Belediyesi’nin tek tip cephe kararı aldığı İsmetpaşa Caddesi’ndeki esnafı dinledi. Karaoba, “Caddemizin ve tabelaların güzelleştirilmesine karşı değiliz. Yönteme karşıyız. Anket yapacağız. Sonucunu da paylaşacağız. Belediye itirazlara rağmen dayatmacı olursa yasal süreç başlatacağız. Adaletin olduğu yerde böyle, ‘ben yaptım oldu’ olmaz” dedi.

Uşak Belediye Meclisi, 4 Ocak 2021 tarihinde; şehrin en işlek yolları olan İsmetpaşa Caddesi ve Orhan Dengiz Bulvarı için tek tip cephe kararı aldı. Tek tip cephe maliyetinin de mülk sahipleri tarafından karşılanmasına karar verildi. Karar; 13 ret oyuna karşılık 15 kabul oyu ile alındı.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve İYİ Parti İl Başkanı Şener Toköz, karara tepki gösteren esnafı ziyaret etti. Karaoba, bu tip düzenlemelerin oyçokluğu ile değil, oybirliği ile yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Bir esnaf, il başkanlarına karar sürecini; “Gelip birebir sorulması lazımdı. En son toplantı da sayın başkan, emrivaki gibi yaptı. Dedik ki, ‘bizim daha farklı sorunlarımız var bunlarla ilgili konuşalım.’ ‘Söz’ dedi. ‘Cadde esnafı ile ilgili konuşalım. Söz’ dedi. ‘Cadde esnafı ile ilgili en yakın sürede konuşacağım’ dedi” sözleri ile aktardı.

CHP İl Başkanı Karaoba, şunları söyledi:

"25 yıldır; apartman yönetimi oluşturulamayan yere bunun masrafını bizden alacakmış, öyle mi? Ben, belediyenin bulduğu şirkete yaptırmak istemiyorum kardeşim. Eğer bu geçerse de buradan sesleniyorum, ben senin bulduğun şirkete yaptırmak zorunda değilim. İnsanlar doktorunu seçerken, karpuz alırken bile manavını seçerken; dış cephesini yaptırırken de istediğini insanı seçer. Seni ilgilendirmez.

Sen fiyat teklifi vereceksin, kriterlerini belirleyeceksin. Sana ne ya! Senin bulduğun firmaya ben bunu yaptırmak zorundayım öyle mi? Öyle bir dünya yok! İkincisi bu düzenlemelerde önemli konulardan bir tanesi ruhsata aykırı imalatlar var bunları söyleyecek misin? Madem her şey düzense, ayak kırmak için döşenmiş taşları düzeltecek misiniz? Kaç yıldır bu şekilde. Yağmur yağdığında herkesin üzerine su sıçrıyor. Esnafa sorduk deyip işin içinden çıkamazsınız. Bakın, bu tarz işler oy çokluğu ile değil, oybirliğiyle ele alınır. Siz oybirliğiyle mi karar almışsınız? Hayır. Bu konu mecliste 15 ret oyu aldı. Bizler esnafın yanına millet ittifakı olarak geldik, Esnafın yanındayız.

“BU KONUDA ANKET YAPTIRACAĞIZ”

Bu ekonomik krizde cadde araç trafiğine kapalıyken, pandemi döneminde bu kadar sıkıntı çeken esnaf varken, belediye taşındığı için birçok değeri kaybolan esnafın cirosu düşmüşken ne kadar süre kalacak bu tezgahlar burada kurulacak dış cephe işleri için yapacak şeyleri kimse bilmiyor. Tamamını ben karşılayacağım firmayı Mehmet Çakın belirleyecek. Niye? Ya arkadaşlar akıllı olun Allah’ınızı severseniz ya.

Belediye size bu uygulama için başvurdu mu? Arkadaşlar başvurudan kastımız ben yaptım, ‘haydi kağıdı gönderdim’ değil, gelip Mehmet Çakın; eczacı beyin eczanesine uğrayıp bir çayını içmiş mi? Burada olan birine fikir sormazsanız, ben ne yaptığınızı anlamıyorum. Bu düzenlemeyi destekliyor musunuz, bunun cevabı ‘evet’ ise altını doldurun. Bizim görmediğimiz yerler varsa bizler de görelim arkadaşlar.

Bakın güzelleştirme adına… Millet İttifakı’nın birleşenleri biz bunlara karşı değiliz. Tabelanın güzelleştirilmesine, caddenin güzelleştirilmesine biz bunlara karşı değiliz. Biz bu yönteme karşıyız. Bu ekonomik krizde içine mantolamayı koyup, dış cepheyi değiştirmeyi koyup zamanlama ve ekonomik açıdan bu planlama yanlış. Ha buna rağmen yaparlar mı yaparlarsa da yasal anlamda elimizden geliyorsa bir şey mutlaka haklarımızı kullanacağız. Adaletin olduğu yerde ben yaptım oldu olmaz.”

Kaynak: anka