RAMİZ KAAN OKTAR

CHP Sakarya İl Başkanlığı ve Sakarya Kadın Platformu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkacağı 1 Temmuz öncesinde basın açıklaması yaptı. CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, “Kadınlar olarak elde ettiğimiz tüm haklar teker teker sistemli bir şekilde elimizden alınmak isteniyor” dedi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Açıklama öncesinde bir dakikalık oturma ve alkış eylemi yapıldı.

“HAKLARIMIZI HAYATIN HER ALANINDA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, “Cumhuriyetimizin ilan edildiği tarihten bu yana, kadınlar olarak elde ettiğimiz tüm haklar teker teker, sistemli bir şekilde elimizden alınmak isteniyor” dedi.

Çeroğlu, “Ülkemizde, kadın hakları ne yazık ki uzun yıllardır yalnızca kağıt üzerinde var. Biz kadınlar elde ettiğimiz haklarımızı bugün hayatın her alanında yaşamak istiyoruz. Erkek egemen iktidar ise hukuken kazanılmış haklarımızı gasp ettiği yetmiyormuş gibi, şimdi de bu hakları tamamen ortadan kaldırmak istiyor” diye konuştu.

 “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YUVA YIKMAZ”

İstanbul Sözleşmesi’ni toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını öngören, kadına karşı sokakta ya da evde şiddetin önlenmesini amaçlayan hukuki bir belge olarak tanımlayan Çeroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti de sözleşmeyi ilk imzalayan ülke olarak sözleşmenin gereklerini yerine getirmek zorundadır. Sözleşme iddia edildiği gibi yuva yıkmaz. Hiçbir dine ya da kültüre aykırı kurallardan bahsetmez. Çünkü tüm kadınların şiddetten korunmasını amaçlar” dedi.

Basın açıklamasının ardından, CHP Sakarya İl Başkanlığı gökyüzüne balon, Sakarya Kadın Platformu ise fener bırakarak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını protesto etti. Ayrıca farkındalık yaratmak amacıyla AKM’nin önünde halk oyunları oynandı.

Kaynak: anka