ESMA TURAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl ve ilçe başkanları, son zamanlarda ‘Muğla’nın birçok tartışmada adının geçmesi üzerine bugün basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Muğla’nın rantla, uyuşturucuyla, talan politikalarıyla anılmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve 13 ilçe başkanının imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, şu değerlendirme yapıldı:

“Kamuoyunu meşgul eden mafya-siyaset-ticaret ilişkisinin konularından biri Muğla'nın tarihi ve doğal zenginlikleridir. Anlaşılıyor ki, bu zenginlikler sadece Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) Turizm Ticaret Limited Şirketi eliyle peşkeş çekilmemiş, Muğla'nın tarihi ve doğal zenginlikleri mafya için de çekim alanı oluşturmuş, siyasetçilerin yol vermesiyle buradaki rant mafyanın önemli maddi kaynaklarından birine dönüşmüş.”

Açıklama şöyle:

“Artık siyasi serüveninin sonuna yaklaşan, o yüzden sandıktan kaçan tek adam rejiminin kurduğu düzen, Muğla'yı bir mafya-siyaset-ticaret ağı ile sarmış. Kamu kaynaklarının yağmalanmasının önüne geçilmedikçe, Siyasi Ahlak Yasası çıkarılmadıkça, hukuk devleti tam manasıyla inşa edilmedikçe mafya-siyaset-ticaret ağının halkımıza kene gibi yapışmasının önüne geçemeyiz. Partimiz bütün bunları hayata geçirecek yegâne aktördür.

“HALKIMIZLA BU KARANLIĞI MUĞLA’DAN DA DEFEDECEĞİZ”

Şunun çok açık biçimde bilinmesini isteriz ki, Muğla'nın rantla, uyuşturucuyla, talan politikalarıyla anılmasına izin vermeyeceğiz. Muğla'nın harcındaki Cumhuriyetçi, eşitlikçi, demokrasi yanlısı birikim üzerinden bu çıkar ağını defedeceğiz. CHP ilk seçimlerde iktidar olacak, tek adam rejiminin yarattığı tahribatı ortadan kaldırarak, mafya-siyaset-ticaret ağının bütün beslenme damarlarını kesecektir. Bu bilinçle, CHP Muğla İl Örgütü bütün hazırlıklarını sürdürmektedir. Kimsenin kuşkusu olmasın, halkımızla bu karanlığı bütün ülkeden olduğu gibi, Muğla'dan da defedeceğiz."

Kaynak: anka