AHMET ÜNSAL

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığı tarafından Aydın’da düzenlenen KHK’lılar Bölge Buluşması’na katılması ve KHK TV’ye yaptığı açıklama bazı medya kuruluşları tarafından FETÖ’ye destek vermekle suçlandı. Balaban, “CHP'den FETÖ’cü çıkmaz” dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, bugün öğle saatlerinde İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaparak, KHK TV’ye verdiği demeçten sonra hakkında FETÖ’ye destek verdiği yönündeki iddiaları yanıt verdi. Balaban şunları söyledi:

“SÖZLERİMİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”

“Aydın’da KHK TV’ye 1 dakika 10 saniyelik görüşümü belirttim ve bu açıklamam yayınlandı. Yayınlanmasını ardından 3-4 saat içinde başta A Haber, Yenişafak, Sabah ve yandaş medyalar ile AK troller bize karşı büyük saldırı kampanyası başlattılar. Bir kez daha belirtiyorum ki yaptığım açıklamamdaki sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Her türlü hakarete, yazıya, tehdide rağmen kesinlikle sözlerimi sonuna kadar savunuyorum. Hiçbir tehdide karşı ben başta olmak üzere tüm CHP’lilerin boyun eğmeyeceğiz.”

“KHK İLE BİRÇOK İNSAN MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

“15 Temmuz bir darbe girişimi ve FETÖ bir terör örgütüdür. Fakat 15 Temmuz’dan sonra 20 Temmuz’da bir sivil darbe gerçekleştirilmiştir. Sivil darbeden sonra ülke KHK’larla yönetilmeye başlanmıştır. KHK’lar ile hukuksuz bir şekilde yargısız infazlar olmuş, binlerce insan işten atılmıştır. Binlerce insanın hayatı sivil anlamda ölü haline getirilmiştir. Kesinlik FETÖ’ye kim bulaştıysa, kim bu konuda yer aldıysa hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmasından yanayız. Ama 15 Temmuz bahane edilerek binlerce KESK’li ve Eğitim-Sen’li öğretmen çalışan haksız yere görevden alınmıştır. Barış akademisyenleri hukuksuz bir şekilde görevden alınmıştır. Kısacası 15 Temmuz bahane edilerek 20 Temmuz sivil darbesiyle muhalefet susturulmak, etkisizleştirilmek istenmiştir. Bir bankaya 5 bin lira yatırdı diye ya da bir müdürün baskısıyla bir sendikaya üye oldu diye insanların hayatıyla oynanmıştır. Soruyorum ve korkmuyorum. Nerede adalet, nerede hukuk, nerede vicdan?

“12 EYLÜL HUKUKUNU BİZE ARATTIRMIŞTIR”

KHK’lardan mağdur olan partimizin büyükşehir belediye meclis üyesinin oğlu oldu. Asker olacaktı. Ama KHK ile bu engellendi. Biz kesinlikle suçluyla suçsuzun ayrılmasını istiyoruz. Suçlular en ağır bedelleri ödesinler. Ama kimse suçsuz yere bu mağduriyeti yaşamasın. CHP olarak her zaman mağdurların yanındayız. Siyasi görüşü, etnik kökeni, mezhebi, dili bizi ilgilendirmez. Bizim dünya görüşümüze göre nerde mağduriyet varsa, o mağdurun yanındayız. 20 Temmuz süreci 12 Eylül hukukunu bize aratmıştır. 12 Eylül öncesi lise Dev-Gençlerde mücadele eden biri olarak, 12 Eylül’ü yaşamış biri olarak 12 Eylül hukuku aranır hale gelmiştir. Ortada hukuk yoktur. Bizim amacımız bu ülkede hukuku yeniden tesis etmektir. Bizim yolumuz hak, hukuk ve adalet yoludur. KHK’lar ile bu ülkede o kadar çok insanlar mağdur edildi ki 800 insan hastalığa yakalanıp öldü. 100’den fazla insan intihar etti. Türkiye’de yüzde 50’ye lakın boşanmalar oldu. Aileler dağıtıldı. Bunların hakkını sormak, mücadelesini vermek bizim temel görevimizdir.

“BAZI ŞEYLERİ UNUTMADIK”

CHP olarak yıllardır FETÖ’nün bir Amerikan projesi olduğunu söyledik. FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar verdik. 1980 yılından sonra bu hareket güçlenmeye başladığında ilk kez bizim bölgede ortaya çıktığında o zamandan biz bu gerçekleri görerek uyarılarımızı yaptık. Yapmaya da devam ettik. Gelinen noktada 2002 yılından sonra AKP ile birlikte FETÖ hareketinde korkunç bir yükseliş oldu. 12 Eylül 2010 referandumu ile birlikte dönüşüm başladı. AKP ne diyordu ‘FETÖ ile aynı menzile giden yolcuyuz. Aynı menzile ulaşmak isteyen insanlarız’. FETÖ’nün kurduğu Ergenekon, Balyoz kumpaslarında bizler aslanlar gibi o kumpaslara karşı çıktık. Erdoğan ‘Ben Ergenekon’un savcısıyım’ derken o dönemde Deniz Baykal ‘Ben Ergenekon’un avukatıyım’ diyordu. Bunları unutmadık ve unutturmayacağız. ‘Ne istediler de vermedik’ diyen bir Recep Tayyip Erdoğan, ‘FETÖ sizi de sokacak. Sizi de vuracak’ diyen partilimiz merhum Kamer Genç. O dönemde Kamer Genç’in bu çıkışına karşı mecliste milletvekilliği yaptığı orada mecliste onun üstüne yürüyen şimdiki AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi kimse unutmadı. O yetmemiş gibi bir belediye meclis toplantısında bilinçaltının dışa vurumu olan ‘Hoca Efendi’ diye o malum kişiden saygıyla söz etmiştir. Hafızalarda bunlar duruyor.

“FETÖ’CÜ ARIYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR”

Korkmadan söylüyorum, 15 Temmuz’dan sonra ‘Allah’ım, milletin beni affetsin’ diyen bir Recep Tayyip Erdoğan’ı gördük. CHP mecliste FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği soru önergesine ‘ret’ oyu verenler de AKP ve MHP’dir. CHP’den FETÖ’cü, terörist, işbirlikçi ve ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen bir hain çıkmaz. FETÖ’cüyü arıyorlarsa önce başta Recep Tayyip Erdoğan, bütün adamları aynaya bakacak. Baktıkları aynada bütün gerçekler çıplak bir şekilde ortadadır. O nedenle bizler bu gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülkede nasıl FETÖ borsalarının oluştuğunu, haksızlıkların nasıl yaşandığını biliyoruz. Korkmadan da söylüyoruz. FETÖ, PKK, IŞİD birer terör örgütüdür. Terör örgütlerinin hepsine karşıyız. Ama bunlar bahane edilerek, mağduriyet yaratılmasına, toplumsal muhalefetin suçlanmasına, her türlü tavsiyenin yapılmasına da karşıyız. Kim ne söylerse söylesin gerçekler ortadır. Geçmişte olduğu gibi şimdide söylediklerimin arkasındayım.”

CHP’li Balaban açıklamasında son olarak, kamuoyunda kendisiyle ilgili FETÖ’ye destek verdiği ile ilgili iddialarda bulunan ve haber yayınlayan hakkında maddi-manevi tazminat davası açacağını ve davadan kazandığını sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını dile getirdi.

 

Kaynak: anka