ALİ GÜRELİ

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana iş dünyası temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin; Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti, kentin ekonomik sorunlarını değerlendirdi.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde, Adana için herkesin elini taşın altına koyması çağrısında bulunan Şevkin; sanayi, üretim, ihracat ve Adana ekonomisinin içinde bulunduğu ekonomik süreç hakkında istişarelerde bulunduklarını dile getirdi.

Şevkin, “Adana Sanayi Odası ile iş birliğimiz geçmişten buyana çözüm odaklı olarak devam ediyor. Bu çerçevede tüm meslek kuruluşlarımızla şehrimizin sorunlarının çözümü konusunda çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

ADASO SEKTÖR SORUNLARI RAPORU HAZIRLIYOR

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da oda olarak sanayiciler ile sürekli görüşmeler yaptıklarını dile getirip, şunları söyledi:

"Tüm sektörlerin sorunlarını birebir dinliyor ve rapor haline getiriyoruz. Bunları üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, milletvekillerimiz ve tüm ilgililere iletiyoruz. Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile sanayi, ihracat ve ticaretimiz hakkında istişarelerde bulunarak iş dünyası olarak kamudan beklentilerimizi kendilerine ilettik. Şehrimiz adına çözüm odaklı çalışmaları ve nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

Ziyarette; yönetim kurulu başkan yardımcısı Bülent Başer, yönetim kurulu üyeleri İmam Gazali Hıradağı, Salih Sütcü, İsa Tuzcu, Süleyman Baş, Orhan Murat Avcı, Abdullah Özdiler, Rafet Milli, Hulusi Akkoç, Genel Sekreter Bora Kocaman da vardı.

Şevkin, daha sonrasında Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD) Başkanı Vedat Gizer ve Yönetim Kurulu Üyesi Eray Kaan Sönmez'i ziyaret etti.

Şevkin, Vedat Gizer'den Adana ekonomisi, iş dünyasının içinde bulunduğu durum, öneri ve istekleri dinledi. ADSİAD'ın ardından Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) giden Şevkin, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ile görüş alışverişinde bulundu. Şevkin; Gizer'den Adana ve Mersin'deki proje başvurularının yanı sıra iş geliştirme ve stratejik planlarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: anka