CHP Kütahya İl Başkanı Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya’da engelli sağlık personelinin bir hasta yakını tarafından darp edilmesi ile ilgili, “Bir an önce etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkartılmasını ve uygulanmasını, sağlık emekçilerimize emeğinin karşılığını alabildiği, güvenli çalışma ortamı hazırlanarak kamucu bir sağlık sistemine geri dönülmesini talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniğinde görevli Resul Bağış, bir hasta yakını tarafından darp edildi. Saldırı sonrasında baygınlık geçiren Bağış’ın, yapılan müdahalenin ardından sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, yaptığı açıklamada; şunları söyledi:

“Doktorlarımız ve sağlık emekçilerimiz çok ağır çalışma koşullarında gece gündüz görevlerini yerine getirerek bizleri hayata bağlamaktadır. Doktorlarımız 5 dakikada hasta muayenesine mecbur bırakılırken, özel hastanelerde emeğinin karşılığını alamadan kölelik koşullarında çalışmaya zorlanmaktadır. Genç hekimlerimiz 36 saatlik nöbet sonrası direksiyon başında hayatını kaybetmektedir. Sağlık emekçilerimiz her gün şiddete uğramakta, sözlü ve fiili saldırılarla yıpratılmaktadır.

Hasta garantili Şehir Hastaneleri projesi ile bir kamu hizmeti olan sağlık tamamen, üstelik devlet bütçesinden çok büyük kaynak aktarımı ile özel sermayeye devredilmektedir. Ticari bir meta alanına dönüştürülen sağlık sistemimizde doktorlarımız ve sağlık emekçilerimiz sermayenin ücretli köleleri, halkımız da paran kadar sağlık denilerek hayatı karşılığında müşteriye dönüştürülmektedir. Bir an önce etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkartılmasını ve uygulanmasını, sağlık emekçilerimize emeğinin karşılığını alabildiği, güvenli çalışma ortamı hazırlanarak kamucu bir sağlık sistemine geri dönülmesini talep ediyoruz.”

 

Kaynak: anka