YUSUF KILIÇ / JİYAN CİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gündeme getirdiği ve henüz ismi açıklamayan "mafyadan her ay 10 bin dolar maaş alan siyasetçi" tartışmasına ilişkin, "Sen TBMM Başkanısın Mustafa Şentop, Meclisin Başkanı olarak çıkacak diyeceksin ki; filanca şahısmış 10 bin dolar rüşveti alan. Bu senin boynunun borcu. Meclis'in onurunu korumak, itibarını korumak, TBMM Başkanı'nın görevidir. Gaziantep’den, Gaziantepli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e de sesleniyorum. Bakan, lağım kokuyor ortalık. Kanalizasyon patladı. Her yerde pislik var. Yok mu bir tane cumhuriyet savcısı?" diye çağrı yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP'nin Gaziantep’de düzelediği Belediye Başkanları Çalıştayı'nda ANKA Haber Ajansı'na gündemi değerlendirdi. 

“YAŞAM ALANINA BİYOKÜTLE SANTRALI OLMAZ”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Çöçelli köyüne yapılmak istenilen 'biyokütle santrali'nin yanlış yerde kurulduğuna söyleyen Öztunç, "Yaşam alanı içinde olmaz. Yeri yanlış. Dünyada kullanılıyor ama Türkiye’de çok farklı. Kocaeli’ye gidip baksınlar. Türkiye’de tarım atıklarını, tahıl atıklarını değil, lastik yakacaklardır. Burada da belli ki lastik yakacaklar. Ama maalesef ilgili firma dinlemiyor. Köylü eylem yapıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha büyük eylemin hazırlığı var. Ben ilgili firma ile defalarca görüştüm. Ama inatlarını sürdürüyorlar. Bir kez daha uyarıyorum. Orası çok güzel bir ova. Zeytin ağaçları var, tarım var tarım yapılıyor. Yani yanlış yerde yapılıyor. Buna karşı çıkıyoruz. Umarım vazgeçerler. Hukuksal süreç devam ediyor” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİDİR”

HDP'ye yönelik İzmir'deki saldırıyı anımsatarak, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet ve Jandarma İstihbarat teşkilatlarına rağmen saldırıların yapılmasını eleştiren Öztunç, "İçişleri Bakanının sorgulaması gerekiyor kendisini. İçişleri Bakanı Soylu, görevini yapsa böyle olaylar olmaz. Düşünebiliyor musunuz? Bir İçişleri bakanı hakkında, bir mafya çıkıyor, bir sürü iddiada bulunuyor. Açıklama yapamıyor. Kendisi çıkıyor 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi var diyor. Kim olduğunu açıklamıyor. Soylu, 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi açıklamak zorunda. Çünkü hiç birimizi zan altında bırakmaya hakkı yok. Süleyman Soylu çıkacak ‘Bu 10 bin dolar rüşveti alan, filanca siyasetçidir’ diyecek ki; bu işlere kimse giremesin. Süleyman Soylu’dan bunu bekliyoruz. İkinci aşamada da derhal istifa etsin" diye konuştu.

"HER YERDE PİSLİK VAR, YOK MU BİR TANE CUMHURİYET SAVCISI?"

CHP'li Öztunç, "Her ay mafyadan 10 dolar maaş alan siyasetçi" tartışmalarına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e şöyle çağrı yaptı: 

"TBMM Başkanı biliyorsa onun da açıklaması gerekir. Sen TBMM Başkanısın Sayın Mustafa Şentop, Meclis'in Başkanı olarak çıkacak diyeceksin ki; filanca şahısmış 10 bin dolar rüşveti alan. Bu senin boynunun borcu. Meclis'in onurunu korumak, itibarını korumak, TBMM Başkanı'nın görevidir. Gaziantep’ten kendisine çağrıda bulunuyorum. Çık açıkla kardeşim. Sen biliyorsan, Süleyman Soylu, sana söylediyse bunu açıklamak zorundasın. Gaziantep’den, Gaziantepli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e de sesleniyorum. Sayın Bakan, lağım kokuyor ortalık. Kanalizasyon patladı. Her yerde pislik var. Yok mu bir tane cumhuriyet savcısı?" 

Kaynak: anka