MUHAMMET FATİH BAŞCI

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Türkiye’de güven bozuldu, istikrar bozuldu ve her şeyden önce, Türkiye’de adalet bozuldu. Bunlar yerine gelmeden, güven tesisi tekrar oluşturulmadan Türkiye’nin ekonomik olarak istikrara kavuşması mümkün değil. Türkiye’nin geleceğini daha fazla karartmadan, bir erken seçime gitmeli” dedi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; “Türkiye’de dolar 10.96’yı gördü. Bu da Merkez Bankası’nın özerk olması gerekirken aslında dışarıdan verilen telkinlerle, müdahalelerle yön verdiği ekonomik politikada çaresizliğin bir sonucu” dedi. Göker, şunları söyledi:

"GENÇLERİN GELECEĞİ İPOTEK ALTINDA"

“Sistemin tek adama bağlandığı bir rejimde dolar ile ilgili gelişmelerde tek akıldan yürütüldüğü için dünyada örneği olmayan bir ekonomik model ile buna sürüklenen Türkiye’de dolar sabah saatlerinde 10.96’yı gördü. Çünkü Türkiye’de güven bozuldu, istikrar bozuldu ve her şeyden önce Türkiye’de adalet bozuldu. Bunlar yerine gelmeden, güven tesisi tekrar oluşturulamadan Türkiye’nin ekonomik olarak istikrara kavuşması mümkün değil. Yani Kaybettiğimiz aslında maddi varlıklarımız.”

Burada Türkiye’nin özellikle gençlerimizin geleceği ekonomik olarak ipotek altına alınmakta. Yatırım modelleri olarak birçok yanlışı olan mevcut iktidar AK Parti hükümeti bir an önce güven ve istikrarı temin edebilmek adına dün bizim Genel Başkanlarımızın yaptığı açıklamaya kulak verip, Türkiye’nin geleceğini daha fazla karartmadan bir erken seçime gitmeli. Güven tesis edilmeli ve istikrar sağlanmalı. Yoksa bu sarmanın içinden Türkiye’nin çıkabilmesi mümkün değil."

Kaynak: anka