CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Ali Öztunç ile beraberindeki heyet, CHP'nin Mersin mitingi öncesi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yöneticilerini ziyaret etti. Gazetecilere miting hakkında bilgiler veren Muharrem Erkek, "Bu düzenin değişmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da "Esnafın, çiftçinin, vatandaşın sıkıntılarına çözüm için sahadayız. Ciddi anlamda yoksulluk, sefalet var. Buhran yaşanıyor ve vatandaşın alım gücü sürekli azalıyor. İnsanlar sorunlarına çözüm istiyor ve seçime gidilmesini bekliyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Ali Öztunç, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve Parti Meclisi Üyesi Tuğba Torun ile birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingi öncesi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yöneticilerini ziyaret etti. Muharrem Erkek, "Bu düzenin değişmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

CHP'li Erkek, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, Türkiye’nin sorunlarının her geçen gün daha da büyüdüğünü, çözümün ise bir an önce seçimlerin yapılmasıyla sağlanacağını söyledi.

Bu kapsamda yurt genelinde çalışmaları yoğunlaştırdıklarını, vatandaşlarla bir araya geldiklerini, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla ve çeşitli kuruluşları ziyaret ederek görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erkek, "Türkiye yönetilemiyor. Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor" dedi.

"YOKSULLUK VE İŞSİZLIK ARTTI"

Hukuk devletinden söz edilemeyeceğini dile getiren Erkek, yoksulluğun ve işsizliğin arttığını, üretimin azaldığını belirterek, “Demokrasi ve ülkemizin geleceği için, bu düzenin değişmesi için sorumluluğumuzu yerine getirecek, elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

"TÜRKİYE SEÇİM SÜRECİNE GİRDİ"

Ali Öztunç da Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini, iktidarın da son dönemde yaptıkları ile bu yönde çalışmalara yöneldiğini ifade ederek, şunları kaıydetti:

“Esnafın, çiftçinin, vatandaşın sıkıntılarına çözüm için sahadayız. Ciddi anlamda yoksulluk, sefalet var. Buhran yaşanıyor ve vatandaşın alım gücü sürekli azalıyor. İnsanlar sorunlarına çözüm istiyor ve seçime gidilmesini bekliyor.

Basının sorunlarını da biliyoruz. Medya Çalıştayı bu yolda atılmış önemli bir adım ve çözümünün de iktidarın değişmesiyle mümkün. Böylelikle basının özgür olduğu, gazetecilerin haklarının korunduğu bir yapılanma gerçekliştirilecek.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de gazetecilerin yaşadıkları sorunlar, medya sektörünün içinde bulunduğu durum ve pandeminin yarattığı sıkıntılar konusunda bilgiler verdi.

 

Kaynak: anka