DAVUT GÜLEÇ

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Bir kuyumcu, “Alım gücü düştükçe satışlar da azalıyor. Orta direk diye bir şey kalmadı” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi.

Özer, bir kuyumcuya; “Her şeye zam var size indirim mi var?” diye sordu. Kuyumcu, “Aynen öyle. Her şey bedava. Ekonomimiz uçuyor ya. Evet herkes bizi kıskanıyor” yanıtını verdi. Çeyrek altının 860 lira, gram altının ise 530 lira olduğunu söyleyen kuyumcu, “Alım gücü düştükçe satışlar da azalıyor. Orta direk diye bir şey kalmadı. Bu dükkânın ismi orta direkti. Onlar kalmadı. Alt sınıf üst sınıf kaldı. Hayırlısı olsun” dedi.

Bir vatandaş ise şunları söyledi:

“Çiftçi öldü. Hanımla beraber bütün yaz koşturdum, 8 milyon lira (8 bin lira) para. Masraf içinde. 5 tane kabak, 5 tane fasulye. Mazota zam yaptılar, 6 bin lira. Kuru fasulye 6 bin lira. İstanbul’da 15 lira, bizde 6 lira. Bu arada farkı kim alıyor kim, bulunmuyor kapatılıyor.”

Yaptığı görüşmeleri değerlendiren CHP İl Başkanı Ümit Özer, artan hayat pahalılığının toplumun her kesimini vurduğunu söyledi. Özer şöyle konuştu:

"VATANDAŞIMIZ DEĞİŞİM İSTİYOR"

“Aslında 'Marketlerde hiçbir şeyin yanına yaklaşamıyoruz’ diyen vatandaşımız her şeyi özetliyor. AKP demek zam demek, hayat pahalılığı demek. Vatandaş değişim istiyor. Yeşilhisar'da kadınlar da artık değişim istiyor. Çünkü hayat pahalılığı her alanda vatandaşımızın belini büküyor. Vatandaşımız değişim istiyor. ‘İnşallah bu kötü düzen ilk seçimde değişecek’ diyor. Kendi üreticisine, çiftçisine sahip çıkmayan, artan maliyetler karşısında kaderine terk eden, üretimden el çeken nasırlı elleri sadece seyreden; ama hububatta, bakliyatta, süt ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlayıp, ithalatın önünü açan, yabancı çiftçileri her fırsatta koruyup, kollayan; sözde yerli ve milli AKP'nin eseri bu tabloya bakın çiftçimiz ne diyor. Parti yöneticilerimiz, İlçe Başkanımız Zafer Üçgül ile birlikte Yeşilhisar'da vatandaşı dinliyoruz.

"VATANDAŞ SANDIĞI BEKLİYOR"

Yeşilhisar’da esnafımız diyor ki; ‘Memlekette orta direk diye bir şey kalmadı. Alım gücü düştü. Çeyrek altın bir haftada 60 lira artarak, 860 lira oldu. Ekonomi uçuyor, herkes bizi kıskanıyor ya’ Ekonomideki kötü gidiş, dövizdeki dalgalanma, art arda gelen zamlar vatandaşın asıl gündemi. Vatandaşımız dertli. Zor günler yaşıyor. Bu böyle gitmez diyor. İlk seçimde AKP'ye gereken cevabı bu halk sandıkta verecek. Vatandaş artık değişim istiyor. Geliyor, gelmekte olan. Bu düzenin gideri yok. Vatandaş sandığı bekliyor. Kulak verelim vatandaşa.”

Kaynak: anka