DAVUT GÜLEÇ

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Solak Özer, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla tazminat davası açtı. Ümit Solak Özer, “Üç kuruşluk tazminat davası açtık” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Solak Özer, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer hakkında tazminat davası açtı. Özer; CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Mevludiye Kayabalı Sunu, CHP Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mehtap Yıldırım ve partililer ile birlikte Kayseri Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ümit Solak Özer, şunları söyledi:

"AKP Milletvekili İsmail Tamer hakkında az önce avukatımızla birlikte 3 kuruşluk tazminat davası açtık. AKP’li İsmail Tamer katıldığı bir televizyon programında boyunu ve haddini aşan ifadelerde bulunmuş, siyasi ahlaka aykırı bir şekilde CHP İl Başkanını beyinsizlikle suçlamış.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le boy boy fotoğrafları çıkan Pensilvanya’ya gittiğini de zaten itiraf eden bu zat yaptığı açıklamayla, ‘ben aslında hocaefendiye gitmek istemedim ama itiraz edemedim' diyerek aklını da beynini de kimlere kiraya verdiğini alenen beyan etmişti. Böyle bir zatın CHP İl Başkanı'nın IQ’sunu ölçmek haddi değildir."

"TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNİ GÖREBİLSE"

Bu zat, geçmiş dönemdeki programlarında da ‘herkes elindeki telefonu 6 ayda bir değiştiriyor’ demiştir. 'Asgari ücretlinin evinin önünde arabası var' demiştir. Milletinden bihaber olan bu zat gerçek anlamda sokağa, vatandaşın içine çıksa ve görse, çöpten ekmek toplayan, pazar artıklarını toplayan vatandaşlarımızı görse. Keşke diş hastanesinde verilen randevu tarihlerini görse. Tomografi tarihlerini görebilse. Türkiye’nin gerçeklerini, vekillik yaptığı kentinin gerçeklerini görebilse Önümüze gelecek ilk seçimde de halkımız gerekeni zaten onlara sandıkta verecek.

ÇETİN ARIK: "ÇİRKİN İFADEYİ TÜRK KADINLARININ VİCDANINA HAVALE EDİYORUM"

CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık ise "Suç bastırmak için çırpınan, çırpındıkça bocalayan AKP vekilinin bir hanımefendiye, İl Başkanımız Sayın Ümit Özer'e karşı kullandığı çirkin ifadeyi Türk kadınlarının vicdanına havale ediyorum" dedi. Arık konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabi ki burada sayın İsmail Tamer’i, Kayseri milletvekilini kınıyorum. Öncelikle bir kadına öncelikle ana muhalefet partisinin bir kadın olan il başkanına böyle ağza gelmeyecek hakaretlerde bulunmak siyasi etik açısından da doğru değil, insan açısından da doğru değil. Aslında sayın İsmail Tamer içinde bulunduğu çıkmazdan çıkmak için, zor durumlarından kurtulmak için, CHP’ye, il başkanına ve milletvekillerine saldırıda bulunuyor. Amacı göze girebilir miyim diye. Tabi bu beyhude çırpınışları.

Sayın İsmail Tamer’e şu fotoğrafı göstermek istiyorum. Fotoğrafa iyi bakın. Kayseri Adliye Sarayı’nın önündeyiz. Bu fotoğrafta sayın İsmail Tamer o dönem kendi siyasi ikbali için hemen terör örgütü elebaşının koltuğunun altında. En yakınında ben varım diyor. Bir sürü milletvekili var ama diyor en yakınında FETÖ’nün koltuğunun dibinde ben varım diyor. Yani fetöye en yakın olan isim benim diyor. Şimdi sayın İsmail Tamer sen burada il başkanımıza hakaret ediyorsun ama sen FETÖ’nün terör örgütünün elebaşıyla fotoğrafın var. Ben burada Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum, göreve davet ediyorum.

Bakınız bir terörist, teröristler bir HDP milletvekilinin fotoğraflarını nasıl kınıyorsam, bir milletvekiline nasıl yakışmadığını söylüyorsam, yakışmanın da ötesinde devletin gereğini yapmasını buradan haykırıyorsam aynı şeyi bunun içinde haykırıyorum. Birisi teröristle fotoğraf çektirmiş, birisi teröristin elebaşı ile fotoğraf çektirmiş. Yani en tepedekine ulaşmış birisi, diğeri de en altındakiyle fotoğraf çektirmiş. Dolayısıyla bunu bilmiyordum deme hakkı yok. Ben bunun terör başı olduğunu bilmiyorduk deme hakkı yok. Uyardık da biz CHP olarak seni uyardık, sizi uyardık.”

"İNSAN UTANIR"

'Kayseri benim sevdam' diyen Arık, şunları söyledi:

"Sen iktidar partisinin milletvekilisin. Kayseri’ye ne yaptın? Ben üç şey hatırlıyorum, üç şey yaptın. Bir eski memleket hastanesi vardı oraya ruhsat alamıyordu yaktılar orayı, bir gecede yaktılar orayı oraya kendisine hastane yaptılar. Başka ne yaptı? Kızı adına Tamer Sağlık meslek lisesini yaptı. Güzel para kazanıyorlar. Başka ne yaptı? Ya sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının kendileri, insanlar test yaptıramazken, çip bulamazken bunlar çıktılar 30 dolara test yapılır dediler. İnsan utanır. Kayseri ilk seçimde gerekeni yapacaktır. Kayseri’de namuslu milletvekillerimiz var eyvallah ama bunların milletvekillerinin bir şekilde fetöyla bağlantı kurmuşlar. Kimisi gitmiş bulunduğu kendi ilinde bunun kurduğu derneğin başkanı olmuş kimi gitmiş bunun için para toplamış, himmet toplamış, kimisi de böyle. Onun için bu milletvekilleri Kayseri’ye yakışmıyor diyorum."

 

Kaynak: anka