TACETTİN DURMUŞ

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadıklarını belirterek, "Ülkemizdeki gelir uçurumu, pahalılık, yoksulluk en fazla gençlerimizi vurmaktadır. Devlet yurtlarındaki yetersizlik nedeniyle özel yurt veya ev kiralamak zorunda kalan gençlerimiz fahiş fiyatlarla karşılaşmaktadır" dedi.

İl merkezi başta olmak üzere özellikle Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde öğrencilerin yurt sorunun yanı sıra fahiş fiyatlardan kaynaklı kiralık ev sorunu yaşadıklarına dikkat çeken Toraman, ANKA Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"YOKSULLUK EN FAZLA GENÇLERİMİZİ VURUYOR"

“Ülkemizdeki gelir uçurumu, pahalılık, yoksulluk en fazla gençlerimizi vurmaktadır. Devlet yurtlarındaki yetersizlik nedeniyle özel yurt veya ev kiralamak zorunda kalan gençlerimiz fahiş fiyatlarla karşılaşmaktadır.

Eğitim, barınma anayasal bir haktır. Sosyal devlet halkına bu olanakları sağlamak zorundadır.  Halkımızın yarısından fazlasının mahkum olduğu asgari ücret olan 2 bin 800 lira ile bir aile çocuğunu il dışında nasıl okutabilir? Gençlerimiz karanlık örgütlenmeler olan cemaat yurtlarına mahkum edilmekte ve gelecekleri tehlikeye atılmaktadır.

Öğrenim kredisi olarak verilen 650 TL yeterli gelmemektedir. Kendisi yazlık, kışlık saraylarda yaşayan AKP Genel Başkanı, ‘Gözünüze dizinizi dursun’ diyerek bu ülkenin evlatlarına hakaret etmektedir.

Barınamıyoruz diyerek feryat eden gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Yarın bu ülkenin doktorları mühendisleri yöneticileri olacaklardır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediyelerimizle, örgütümüzle eğitim ve barınma hakkı için gençlerimizin yanında olmaya, sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Halkını, gençlerini değil kendi yandaşlarını ve kişisel iktidarlarını koruyan hükümet temsilcilerine karşı, gençlerimizin güvenli bir geleceğe sahip olmaları için mücadelemize devam edeceğiz.”

Kaynak: anka