TACETTİN DURMUŞ

CHP’nin 98’inci kuruluş yıldönümü Kars’ta da kutlandı. CHP Kars İl Başkan Vekili Selahattin Özşahin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çabalarına dikkat çekti, “Olağanüstü çabası, önümüzdeki seçimde halkımızın sağduyu iradesiyle ülkenin demokrasi güçleriyle birlikte, ülkenin yolsuzluk, yokluk, tek adam, çetevari yönetimine son verecektir” dedi.

CHP Kars il örgütü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra İstiklal Marşını okudu. İl Başkan Vekili Selahattin Özşahin açıklamasında bugün CHP’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlarken başta Mustafa Kemal Atatürk ile fikir ve yol arkadaşlarını, hayatlarını demokrasi ve bu ülkenin gelişmesi kalkınması tam bağımsızlığı için veren demokrasi şehitlerini CHP Kars il örgütü olarak minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde CHP kadrolarının tek adam rejiminin dayattığı parlamento ve kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesi için demokrasi mücadelesi verdiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

 “Olağanüstü çabası, önümüzdeki seçimde halkımızın sağduyu iradesiyle ülkenin demokrasi güçleriyle birlikte, ülkenin yolsuzluk, yokluk, tek adam, çetevari yönetimine son verecektir. Kuvvetler ayrılığı tesis edilecek çetelerden yolsuzluk ve hırsızlardan bağımsız adalet önünde hesap sorulacaktır. Kamu düzeninde şeffaflık ve liyakat ön planda tutulacaktır. Hak, hukuk ve adalet yeniden tahsis edilecektir.

“CHP’DE BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bugün ülkemiz içine düşürülen yönetilememe krizi, borç sarmalı ülke ekonomisinin beşli çeteye peşkeş çekilerek bir avuç tefecinin bu halkın kefen parasına el koyulmasına göz yumanlardan, işsizlik pahalılık yolsuzluk ve yoksulluktan kurtulmak için, kamuda şeffaflığın liyakatin öne çıkması için, hesap verilebilirliğin ön planda tutulduğu tek adam rejiminin ülkemizde yarattığı tahribata son vermek için ülkenin geleceği ve çocuklarımızın geleceği için bütün yurttaşlarımızı CHP de birleşmeye, üye olmaya aktif mücadele etmeye davet ediyoruz.”

 

Kaynak: anka