PERİHAN ERSİN

CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Covid-19 salgınının şu anda okullardaki en önemli sorun olduğunu, iktidara yakın bir sendikanın ise üyelerine PCR testinin zorunlu olarak alınamayacağına dair bir matbu dilekçe örneği dağıttığını söyledi. “Siz aşı karşıtı olabilirsiniz” diyen Kağnıcı, eğitimcilerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesini istedi.

Yeni eğitim-öğretim yılına yine büyük sorunlarla başlandığını belirten CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı; Covid-19 salgınına ve eğitimciler arasında aşı karşıtlığına dikkat çekti. Kağnıcı, “Cumhuriyet kurulduğundan beri tüm dünyada yapılmakta. Şu an görünen o ki Covid-19’un aşıdan başka koruyuculuğu olan bir tedavisi yok” dedi. Kağnıcı şu değerlendirmeyi yaptı:

“PCR TESTİNİN VERİLMEMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

“17-18 aylık salgın nedeniyle ara verilen eğitim süreci hem ilk-ortaöğretimde hem liselerde hem de üniversitelerde başlıyor. Tabi yine büyük sorunlarla başlıyoruz eğitim öğretim yılına. Sorunların sayısı o kadar çok ki öncelikle salgının getirdiği etkiler, Milli Eğitim’in bugüne kadarki hizmetli ihalesinin veya çekilişlerinin yapılmamış olması ama okulların açık olması ciddi sorunlar olarak önümüzde duruyor.

En büyük sorun Covid-19 nedeniyle karşılaştığımız sorunlar. Edindiğimiz bilgilere göre eğitim camiası içinde öğretmenlerimizde ve idarecilerde ciddi oranda aşılamanın daha az olduğu söyleniyor. Tabi bu PCR testi uygulaması, haftada iki defa negatif PCR testi verme uygulaması da hem hastanede sağlık çalışanlarının yükünü artırmakta hem de eğitim camiası içinde bu PCR testinin verilmemesi yönünde çalışmalar olduğunu görüyoruz.

Özellikle iktidara yakın bir sendika, üyelerine PCR’ın zorunlu olarak alınamayacağına dair bir matbu dilekçe örneğiyle başvurulması yönünde kendi sosyal medya hesaplarından böyle bir dilekçenin dolaştığını gördük, bunu da tespit ettik.

Hem evlatlarımız hem eğitimcilerimiz açısından çok sıkıntılı bir durum. Siz aşı karşıtı olabilirsiniz ama bu ülkede aşı, Cumhuriyet kurulduğundan beri tüm dünyada yapılmakta. Şu an görünen o ki Covid-19’un aşıdan başka koruyuculuğu olan bir tedavisi yok. Daha tedavisine yönelik bir ilaç geliştirilmedi. Aşıyla kendimizi ve çevremizi ne kadar korursak o kadar çok imkana sahip olacağız. Eğitimcilerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesini istiyorum özellikle.

“KARAMAN BU HAFTA COVİD-19 VAKA SAYILARININ ARTTIĞI İLK ÜÇ İL ARASINA GİRDİ”

Son günlerde Karaman, Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamaya göre Covid-19‘un en çok arttığı ilk üç il arasındaydı. Ve haftalık 100 binde vaka sayısı şu an 369’da gözüküyor ve giderek artıyor. Onun için halkımızı daha dikkatli olmaya, maske, mesafe, sosyal mesafe açısından ve aşılama yönünden gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz.

Çünkü bu çocuklar bizim. Bu çocuklar 1,5 yıllarını eğitimsiz olarak geçirdiler. 1,5 yıllarını kaybettiler. Hatta yapılan bir araştırmada önceki seneyle bu sene arasında 156 bin öğrencinin sistemden kaybolduğu gözüküyor. Bu 156 bin öğrenci Türkiye genelinde artık eğitim hayatını bırakmış veya ara vermiş durumda. Hem bu sayının artmaması hem de eğitimde, çocukların alacağı eğitimde kalitenin artık birebir eğitimle sağlandığını çok iyi biliyoruz. Uzaktan eğitim ne yazık ki çok başarılı olabildiğimiz bir yöntem olmadı. Eğitimin devam etmesi ara verilmemesi adına tüm idarecilerden, öğretmenlerden, halkımızdan ve velilerden gerekli duyarlılığı istiyoruz."

Kaynak: anka