YAREN KARADENİZ

CHP Kahramanmaraş örgütü kuruluş yıldönümünü tüm örgütüyle birlikte kutladı. CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemliği devreye girdikten sonra ülke bir hayli sıkıntılar yaşadı. Bu sistemi bu yapı kaldırmadı. Bundan dolayı ekonomik zorluklar yaşıyoruz. Bundan dolayı toplumda bir ayrışma yaşıyoruz. Bundan dolayı, hukuk sisteminde yargı sisteminde parlamenter sisteminde yok oluşuyla bir sıkıntı yaşanıyor. Tüm bunları tekrar inşa edebilmemiz adına, biz tüm ülkemizi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına davet ediyoruz" dedi.

Atatürk Meydanında çelenk sunma töreni ile başlayan programa, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mehmet Çarman, il ve ilçe kadın kolları başkanları ve partililer katıldı. Atatürk büstüne çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP İl Başkanı Esat Şengül törende şu konuşmayı yaptı:

"CUMHURİYETİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

"Evet, bizim için partimiz için bugün bizim bayramımız sabah atamızı ziyaret ettik. Çelengimizi bıraktık. Günün kutlamaları böyle başladı. Arkasından hanımefendilerin katıldığı kutlama etkinlikleri görüldüğü gibi devam ediyor. Tabii CHP, cumhuriyeti kuran irade. Dolayısıyla o günden bugüne geçen yaklaşık bir yüz yıl çok büyük projelere imza atmıştır. Özellikle yüzyıl önce TBMM’de 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' diyerek bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan ettik. Cumhuriyeti kurduk ve arkasından peşi peşine 635 tane birbirinden kıymetli projeyi hayata geçirdik. Böyle bir dönemde özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemliği devreye girdikten sonra ülke bir hayli sıkıntılar yaşadı. Bu sistemi bu yapı kaldırmadı. Bundan dolayı ekonomik zorluklar yaşıyoruz. Bundan dolayı toplumda bir ayrışma yaşıyoruz. Bundan dolayı, hukuk sisteminde yargı sisteminde parlamenter sisteminde yok oluşuyla bir sıkıntı yaşanıyor. Tüm bunları tekrar inşa edebilmemiz adına, biz tüm ülkemizi cumhuriyetin ikinci yüzyılına davet ediyoruz. Ve ikinci yüzyılda CHP olarak, cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Bunu ifade etmek istiyorum. Özellikle ülkede barışı yeniden tesis edeceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme yeniden geçiş yapacağız. Yasama, yürütme, yargı birbirinden bağımsız olarak ayrı ayrı çalışacak. Yine ihalelerde şeffaflık esas olacak. Milletin vekilini millet seçecek gibi birbirinden kıymetli on üç maddeyi cumhuriyetin ikinci yüz yılında inşa edeceğiz. Bu yönleriyle biz dün ki gibi kuruluş kurtuluş iradesiyle de dimdik ayaktayız. Cumhuriyet'e sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya da davet edeceğiz. Bu güzel günün tekrar tüm partidaşlarımıza, ülkemize ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz."

 

 

 

Kaynak: anka