Kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirilen “Yaşam Hak” projesi kapsamında Adana’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Çukurova Belediyesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nü ziyaret etti. Başkan Soner Çetin’le birlikte atölyeleri gezen ve kursiyerlerle sohbet eden Nazlıaka, “Çukurova’da çok güzel çalışmalar yapılıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Başkan Soner Çetin ile birlikte Çukurova Belediyesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü’ndeki atölyeleri ziyaret etti, kursiyerlerle sohbet etti. Yapılan çalışmalar ve verilen meslek kurslarıyla ilgili bilgi alan Nazlıaka, Başkan Soner Çetin’in Çukurova’da kadın dostu ve eşitlikçi bir kent yarattığını söyledi. 

"ATATÜRK 'YER YÜZÜNDEKİ HER ŞEY KADININ ESERİ' DEMİŞ"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün çok özel bir proje olduğunu belirterek, “Kadınlar bizim her şeyimiz. Kadınlar olmadan ne siyaset, ne belediyebaşkanlığı ne de bir siyasi parti olur. Emek veren tüm kadın kolları genel başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Ama Aylin Hanım'ın yeri bambaşka. Kendisini misafir etmekten dolayı çok mutluyum” dedi.

"ONLARI DA GELDİKLERİ GİBİ GÖNDERELİM"

Aylin Nazlıaka ise “Bu tesis için değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Atatürk, ‘Yer yüzündeki her şey kadının eseridir’ demiş. Buradaki eserlere bakınca Atatürk’ün sözünün ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Değerli başkanımız kadın dostu, eşitlikçi bir kent yaratmış. Kadını özgürleştirmek, kadını evin dışında bir yaşamda bir araya getirmek için kreşler, kadın sohbet evleri, danışmamerkezi yapmış” diye konuştu. Aylin Nazlıaka, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmeye ihtiyacı var. İnönü’nün 'İktidar sahibi olabilirsiniz ama itibar sahibi olamayabilirsiniz' şeklinde bir sözü var. Bugün mafya ticaret ve siyaset üçgeninin içinde sıkışmış bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Bu nedenle yerelden başlayan başarımızı ve Adana’da bugün daha da büyüttüğümüz umudumuzu, iktidarı kucaklama kararlılığımızı Çukurova’dan tüm Türkiye’ye yayalım. İnşallah ilk seçimlerde Ata’mızım izinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, biz kadınların öncülüğünde dostlarımızla birlikte ülkemizi yeniden laik, demokratik, aydınlık bir Türkiye’ye dönüştürecek iktidarı kucaklayalım. Onları da geldikleri gibi gönderelim.”

Kaynak: anka