CHP İzmir Milletvekilleri ile birlikte Urla'da esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Urla'da 24 mahallede çalışma yaptık. İlçe halkı iktidara öfkeli. Bunun yanı sıra belediyede kayyum yönetimi olmasından kaynaklanan sıkıntıları var. İlçenin kayyumla yönetilmesini istemiyorlar. Bu güzel ilçeye kayyum yönetimini yakıştıramıyorlar, çok da haklılar" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Tacettin Bayır ile CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur'dan oluşan heyet Urla'ya çıkarma yaptı. Gençlik ve kadın kolları üyelerinin de destek verdiği heyet, ilçenin 24 mahallesinde esnaf, yurttaş, dernek başkanları ile muhtarlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

"BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİ AKSATMIYOR"

Çalışmalardan sonra değerlendirme yapan Başkan Yücel, Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi kayyumu Murtaza Dayanç’ın yönetimi nedeniyle ilçede sıkıntılar yaşandığını söyledi. Her gittikleri yerde yurttaşın iktidara öfkeli olduğunu gördüklerini belirten Yücel şunları söyledi:

"Dokunduğumuz her insan dertli, sıkıntılı ve öfkeli. Bu cennet vatanı ve onun fedakar halkını sömüren, bu hale getiren iktidarın günleri sayılı. Vatandaşa evinde, sokağında, iş yerinde bu saray rejiminden kurtuluş reçetemizi anlattığımız çalışmalar yapıyoruz. Urla’da vekillerimiz ile birlikte toplamda 24 mahallede çalışmalar yürüttük. Muhtarları ziyaret ettik. Urla sanayi siteleri ve çarşı esnafı ile dertleştik. Urla’da ilçe halkının iktidara olan öfkesinin yanı sıra, belediyede kayyum yönetimi olmasından kaynaklanan sıkıntıları var. İlçelenin kayyumla yönetilmesine tepkililer, istemiyorlar. Bu güzel ilçeye kayyum yönetimini yakıştıramıyorlar, çok da haklılar. Tüm muhtarlarımız ve esnafımız İzmir büyükşehir Belediyemiz sayesinde Urla’da hizmetlerin aksamadığı görüşünde. Ancak, ne yapılırsa yapılsın Urla daha iyisini hak ediyor."

"SARAY İKTİDARI HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR"

Urla esnafının zamlardan şikayetçi olduğunu vurgulayan Yücel şöyle konuştu:

"Sanayi ve çarşı esnafı ile onlardan alışveriş yapan halk, ekonomik olarak her gün yeni bir zamma, yeni bir kaosa uyanmaktan bıkmış durumda. Türkiye ekonomik olarak adeta uçurumdan aşağıya yuvarlanırken, saray iktidarı başka bir hayal dünyasında yaşıyor. Vatandaş kazandığıyla artık sadece karnını doyurmaya çalışırken, esnaf her an kepenk kapatma korkusu yaşarken, yokluk yoksulluk almış başını giderken, saray ahalisi uydurma törenlerle sözüm ona gövde gösterisi yapmaya çalışıyor. Kendilerinin gözü gerçeklere kör olmuş, vatandaşın halini görmüyorlar. Önceliği olmayan, vatandaşın cebine dokunmayan, yandaşı zengin eden, ülkeyi daha da borçlandıran projelerle halkı kandırabileceklerini, akılları sıra ekonomik buhranı gizleyebileceklerini veya unutturabileceklerini sanıyorlar. Döviz artışı her gün memleketin canına okuyor, enflasyon yüzde 40’ları aşmış, her gün undan akaryakıta, vatandaşın belini büken zamlar geliyor, onlarsa hiç yüzleri kızarmadan, vatandaştan utanmadan 'Biz ekonominin kitabını yazdık' diyebiliyor. Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı bile, ülkenin kötü gidişatının geç de olsa farkına vardı “Biz iktidar ortağı değiliz, muhalefetiz” açıklamalarıyla, kendilerini kurtarmaya çalışıyor. Urla halkına söz verdik. Gerçeklikle bağları kopmuş bu iktidara, aldığı ahların, vatandaşa çektirdiği acıların ve ülkeye ettiği zulmün bedelini, halkımızın desteğiyle sandıkta ödeteceğiz.”

Kaynak: anka