SEYFETTİN UYGUN

CHP Hatay İl Başkanlığı, CHP’nin 98’inci kuruluş yıldönümünde Atatürk Anıtı'na çelen koydu. İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Atatürk’e hitaben, “Kurmuş olduğun Cumhuriyet Halk Partisi ve senin ilkelerini sonsuza kadar yaşatacağız. Sana söz veriyoruz” dedi.

Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleşen çelenk sunma töreninde konuşan Hasan Ramiz Parlar, şöyle konuştu:

“Bugün partimizin doğum günü. Bugün 98’inci kuruluş yıldönümümüzü kutlamak üzere atamızın manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümünde, Ata'mıza olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek üzere onun manevi huzurundayız. Sizlerin adına ona manevi huzurunda hitap etmek istiyorum.

Sayın Genel Başkanım, Büyük Atatürk. Kuruluşumuzun 98. yıldönümünde devrimlerinin ve Cumhuriyet’in yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte sizi şükranla anıyoruz. Büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaya koyduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devleti modelinin değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Bölgemizde ve dünyada milyonlarca insana ilham vermektedir. Temellerini attığın Türkiye Cumhuriyeti bugün içinde bulunduğu sorunları aşabilecek güce ve imkâna sahiptir. Kurmuş olduğun Cumhuriyet Halk Partisi ve senin ilkelerini sonsuza kadar yaşatacağız. Sana Söz veriyoruz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

 

 

Kaynak: anka