ÖZGE ZAİM

CHP İl Başkanı Recep Taşel, Eskişehir’deki parti yöneticilerinin sosyal medyada “10 bin doları kim aldı?”, “128 milyar dolar nerede?” gibi soruları paylaştıkları gerekçesiyle karakola ifade vermeye çağrılmalarını; “Eleştiriyi yapma hakkımızı dahi elimizden alan bir anlayışla karşı karşıyayız. Şu ana kadar 5 tane yöneticimiz ifade verdi. Ama şikayetçi olanları biliyoruz” sözleri ile değerlendirdi.

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, sosyal medya hesaplarında “Soruyoruz” etiketi ile “10 bin doları kim aldı?”, “128 milyar dolar nerede?” sorularını paylaştıkları gerekçesiyle, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından ifade vermeye çağrıldıklarını açıkladı. ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Taşel, şunları söyledi:

“YÖNETİCİLERİMİZ İFADEYE ÇAĞRILIYOR”

“Birkaç gündür yöneticilerimiz ifadeye çağırılıyor. Tabi ifadeye gittikten sonra haklarındaki soruşturmanın, bir sosyal medya paylaşımı olduğunu öğreniyoruz. Bildiğiniz gibi uzun süredir aslında AK Parti, siyaseten çok fazla bir şey üretemiyor. Sahalarda bulunamıyor. Toplumun da tüm kesimlerinde ciddi bir rahatsızlık oluştu. Bizler de siyaset yapma alanlarımız aslında tıkalı. 250’ye yakın kanal sabahtan akşama kadar iktidarın borazanlığını yapıyor. Bizler de sosyal medyayı oldukça verimli kullanmak için zaman zaman tabela çalışmaları yapıyoruz. Uzun süredir de ‘10 bin doları her ay kim aldı?’ ‘128 milyar dolar nerede?’ şeklinde, sorular şeklinde toplumu, aslında kamuoyunu sorularımızla bilgilendirmeye çalışıyoruz. Yerel anlamda yöneticilerimizin tabela çalışması yaptığını görüyoruz.

Savcılığa müracaat edilmiş, şikâyetçi olunmuş. Arkadaşlarımız da ifadelerini veriyorlar. Yani eleştiriyi yapma hakkımızı dahi elimizden alan bir anlayışla karşı karşıyayız. Şu ana kadar 5 tane yöneticimiz ifade verdi.

ŞİKAYETÇİ İSİMLERİ AÇIKLADI

Kaç tane arkadaşımız bu anlamda ifadeye çağırılacak, bilmiyoruz. Ama şikayetçi olanları biliyoruz. AK Partili mevkidaşım Zihni Çalışkan, yine yöneticisi Pınar Hanım, yine Meclis Grup Başkanvekilleri Murat Özcan bey. 3 tane şikayetçi gözüküyor.

Tabi ki anladığımız şu; bizim sorularımızdan rahatsız oluyorlar. Sorular şu; kamuoyuna yansımış, zaman zaman basında tartışılan sorular. Şikayet etmek aslında kolaycılık. Ama farkındalar. Özellikle bizim kullandığımız barış dili, o Eskişehir’in barış, hoşgörü şehri olması. Bizim kullandığımız dilin ötekileştirmeyen kucaklayan dil olması, AK Partili yurttaşlarımızda bize doğru bir yönelim olduğunu görüyoruz.

Bundan muhtemelen, rahatsız olduklarını düşünüyorum. Bu şikayetle belki bizim eleştirilerimizin, sorularımızın önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama ifade özgürlüğü olmalı mı? Olmalı.

Sayın Erdoğan biliyorsunuz yargı ile ilgili yaptığı açıklamalarda buna dikkat edeceğini söylüyor olmasına rağmen Eskişehir’deki yöneticilerin bizim CHP’li yöneticilerimizi şikayet ederek savcılığa suç duyurusunda bulunarak, rahatsız ederek, eleştirme haklarını, soru sorma haklarını elinden aldığını görüyoruz.”

 

Kaynak: anka