GÖKHAN TUZLADAN

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Saros sahillerinde 14 ayrı bölgenin üç yıl süreyle kiraya çıkarılmasına tepki gösterdi. Pekcanlı, Edirne Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi'ni söz konusu yerler için çarşamba günü yapacağı ihaleden vazgeçmeye çağırdı.

Söz konusu yerlerin Keşan ve Enez sahillerinde bulunduğunu belirten Pekcan, bu alanların özel ticari işletmelerin kiraya verilecek olmasından bölge halkının da rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Pekcanlı, şunları söyledi:

“Bölge halkından da büyük tepkiler var. Çünkü özelleştirme sonrası halkımız, plajları kapatılacağı ve özel sektörün halkın girmesine müsaade etmemesi gibi birçok haklı eleştiride bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı olarak benim önerim bu ihaleden Sayın Valimizin vazgeçmesi. Yerler, Çevre Vakfı'nda kalmalı.

Ama Çevre Vakfı da burayı ticari amaçlı değil tamamen hizmete dönük, çünkü vakfımızın ciddi geliri var. Halkımıza hizmet anlamında soyunma kabinleri, duş kabinleri gibi insanların temizliği ile alakalı bazı hizmetleri çevre vakfı tarafından karşılanıp buranın halkımızın ücretsiz olarak kullanılması. Tuvalet hizmetinden halkımız faydalanmalı, kabin ihtiyacını karşılamalı. Bunlar Çevre Vakfının mevcut geliri ile çok rahat karşılanır.”

Kaynak: anka