Çankaya Belediyesi ekipleri, ilçede etkili olan kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Tüm yurtta olduğu gibi Ankara’yı da etkisi altına alan kar yağışına karşı seferber olan Çankaya Belediyesi 123 mahallede birden karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

“HER ZAMANKİ GİBİ ÇANKAYALILARIN YANINDAYIZ”

Karla mücadele çalışmalarında tüm hazırlıkları aylar öncesinden tamamladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen şunları söyledi:

“Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Çankaya’da kış aylarını sorunsuz geçirmek için tüm önlemlerimizi aldık. Yıldız Yerleşkemizde oluşturduğumuz karla mücadele merkezimizden çalışmaları an be an takip ediyoruz. Beklenenin üstünde kar yağışı oldu. Dört bine yakın sokak ilçe belediyesi olarak bizim sorumluluğumuzda. Ancak ilçemizdeki tüm cadde ve sokaklarda, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Ankara Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kar küreme, araçla ve elle tuz serpme çalışmalarımızın yanı sıra buzlanmaya karşı uzun süreli çözüm olan buz çözücü solüsyon ile de çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışı sırasında yapılan çalışmalardan sonra karın devam etmesiyle birlikte açılan yerler yeniden kapanıyor. Ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanında karla kapanan yerlere hızlı bir şekilde müdahale etmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu süreçte tüm birimlerimizle Çankayalıların hizmetinde olmaya devam edeceğiz."

ÇALIŞMALAR 3 VARDİYA SÜRÜYOR

Ankara’nın en büyük ilçesi Çankaya’da 10 unimog, 7 bıçaklı kamyon, 2 solüsyon bıçaklı kamyon, 2 bıçaklı el ekibi, 9 tuz atma el ekibi aracı, 4 greyder, 4 bıçaklı kepçe, 2 loader olmak üzere ilçe sakinlerinin kar yağışından olumsuz etkilenmemeleri için çaba gösteren Çankaya Belediyesi çalışmalarını 3 vardiya şeklinde sürdürüyor.

Kar yağışının ardından kaldırımlarda oluşan buzları temizlemek için ilçe genelinde 400 personelle saha çalışmasına katılan Çankaya Belediyesi yaklaşık 4 bine yakın sokakta elle kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Ara sokakların ulaşıma açılması için çaba sarf eden Çankaya Belediyesi 105 şoför ve operatör ile 75 işçiden oluşan bir ekiple yolları kardan arındırıyor.

Kaynak: anka