Çankaya Belediyesi, Ankara’ya üniversite öğrenimi için gelen gençlere Anıtkabir ziyareti ve Ankara Kalesi gezisi düzenledi. Gazi Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte gençler, hem Ankara'yı tanıma hem de birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. 

Üniversitenin Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Anabilim Dalı bölümüne yeni başlayan 65 öğrenci, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir ve Ankara’nın tarihi yerlerinden biri olan kaleyi gezmelerine vesile olan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür ettiler. 

Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünde gerçekleşen gezide, Anıtkabir’i ve Ankara Kalesi'ni ilk defa görmenin mutluluğunu yaşayan gençler, yorucu geçecek eğitim maratonu öncesi moral depoladı. 

Ankara'ya öğrenime gelen üniversiteli gençlerin yalnız olmayacağını, her konuda destek olacaklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çankaya'da gençlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yakında gençlerimizin eğitimine destek olacağımız sürprizlerimiz olacak. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapacağız" dedi.

Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi koordinatörlüğünde gerçekleşen gezide gençler, başkentin kültürel ve tarihsel mirasına tanıklık ederken, 4 yıl birlikte eğitim alacakları arkadaşlarıyla da tanışma imkanı buldular. 

 

Kaynak: anka