Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencileri için ücretsiz yemek uygulaması başlattı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Üniversiteli kardeşlerimiz bizim aydınlık geleceğimizin teminatı. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmalarını istemiyoruz. Çankaya’nın her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz” dedi.

Çankaya Belediyesi, yemekhanesinin kapılarını öğrencilere açtı. Üniversite öğrencileri, akşam yemeklerini ücretsiz olarak Çankaya Belediyesi yemekhanesinde yemeye başladı. İlk gün Alper Taşdelen de öğrencilere eşlik etti. Üniversite öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek akşam yemeklerini Çankaya Belediyesi’nin Kızılay'daki merkez binasında yer alan yemekhanesinde yiyebilecek.

"ÇANKAYA ONLARIN EVİ"

Çankaya Belediyesi’nin gençlerin evi olduğunu ve bundan böyle öğrencilerin akşam yemeklerini belediyede yiyebileceğini belirten Taşdelen, “Ülkemiz çok ağır ekonomik şartlardan geçiyor. Biz de üniversiteli kardeşlerimizin yanında olmak istedik ve belediyemizin yemekhanesini üniversitelilere açtık. Çünkü belediye onların evi. Hiç kimse ‘akşam ne yiyeceğim’ diye düşünmesin istedik. Hiçbir üniversiteli kardeşimiz, ‘cebimde kaç lira var, bugün ne yiyeceğim, yarın ne yiyeceğim’ diye düşünmesin. Hafta içi her akşam gelsin, belediyesinde, evinde bizim misafirimiz olsun, soframızı paylaşalım istedik. Bugün ilk gün, başladık ve ben de çok mutlu oldum, böyle bir hizmeti vermekten dolayı. Bu hizmetimiz eğitim-öğretim yılı tüm üniversitelilere devam edecek” dedi.

 “EZİLENİN, MAĞDUR OLANIN YANINDAYIZ”

CHP’li belediyeler olarak 'kara kış yardımları' ile ihtiyacı olan herkesin yanında olacaklarını ifade eden Taşdelen, “Ezilenin, mağdurun yanındayız. Bu ağır ekonomik şartlarda gerçekten sabit gelirli yurttaşlarımızın, asgari ücretle geçinen yurttaşlarımızın, açlık sınırında yaşayan yurttaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Üniversiteli kardeşlerimize soframızı açmak bunlardan biriydi. Çünkü üniversiteli kardeşlerimiz bizim aydınlık geleceğimizin teminatı. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmalarını istemiyoruz. Çankaya’nın her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz” açıklaması yaptı.

Kaynak: anka