Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği "Türkiye'de Parlamento Yapılarının Yüzyılı: Halkı Birleştirmek ve Fikirler İnşa Etmek" konulu uluslararası konferans, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı. Konferansın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 1920-2020 Sergisi de sanatseverlerle buluştu.

Çankaya Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının yüzüncü yılına özel olarak uluslararası konferans ve sergi düzenledi. Avusturya Büyükelçiliği ve Mimarlar Derneği 1927 ile ortaklaşa yapılan ve geçen yıl pandemi koşulları nedeniyle ertelenen etkinlik, "Türkiye'de Parlamento Yapılarının Yüzyılı: Halkı Birleştirmek ve Fikirler İnşa Etmek" konulu uluslararası konferansla başladı.

Mimar Lale Özgenel'in moderatörlüğündeki konferansa mimar, yazar ve şair Ali Cezginkan, Christoph Hölz, Christian Preining ve Markus Kristan konuşmacı katıldı. TBMM'nin mimarı Avusturyalı Clemens Holzmeister’ın da anıldığı konferansta, Türkiye'deki parlamento yapıları üzerinden demokrasinin gelişimi tartışıldı. Konferansın ardından etkinlik, Türkiye Büyük Millet Meclisi 1920-2020 Sergisi’nin açılışı ile devam etti. Mimarlar Derneği 1927, Avusturya Büyükelçiliği ve AnkaraAks’ın desteğiyle düzenlenen uluslararası sergi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 29 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: anka