Çankaya Belediyesi, Ankaralı gençler için tam donanımlı bir tesisi hizmete sunmaya hazırlanıyor. Maltepe'de 22 bin 600 metrekarelik alanı kapsayan 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

19 Mayıs Gençlik Merkezi, 800 kişilik 7 gün 24 saat açık kütüphanesi, bilim ve teknoloji atölyesi, kültür, sanat atölyesi, spor salonu, akustik müzik odası, kitabevi, kafe, yabancı dil, resim ve seramik atölyeleri gibi çeşitli alanlarda gençlere hizmet verecek.

2021 yılı içinde hizmete girmesi planlanan gençlik merkezi ile ilgili bilgiler yeren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankaralı gençler için tam donanımlı bir tesisi hizmete açacaklarını söyledi. Gençlerin özellikle eğitim, kültür ve sanat mekanı ihtiyacına cevap verecek merkezde 1.126 metrekare alanda kurulacak 800 kişilik 7/24 açık bir kütüphanenin bulunacağını kaydeden Taşdelen, "Yeni dönemdeki en önemli projelerimizden biri olan 19 Mayıs Gençlik Merkezi, Türkiye’deki gençlik çalışmalarının merkezi olacak. Eskiden AVM olan alana 22 bin 600 metrekarelik, ülkemize örnek bir gençlik merkezi kuruyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ HİZMETLER

Belediyelerin AVM yapmaması, işletmemesi gerektiğini belirten Taşdelen, şöyle devam etti:

“Maltepe’deki AVM’yi gençlik merkezine dönüştürdük. Gençler bizim umudumuz, gençler bizlerin ümidi. Gençler için yeni bir yaşam alanı oluşturmak adına kuracağımız Gençlik Merkezimiz 24 saat yaşayan bir yer olacak. Merkezde 800 kişilik kütüphanenin yanı sıra 4 sinema salonu, tiyatro sahnesi, meslek kursları atölyeleri, kafeteryalar, spor alanları, sanat atölyeleri yer alacak. Bizler genç nesiller için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Genç arkadaşlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarıyla istihdam edilmelerine olanak sağlayacağız. Merkez, gençlerin kendini ifade edeceği ve geleceklerini inşa edecekleri profesyonel destek sunulacak bir alan olacak. İnternet hizmeti de kesintisiz ve ücretsiz olarak verilecek.”

KARİYER PLANLAMA DESTEĞİ DE VERİLECEK

Merkezde, her biri 50 izleyici kapasiteli 4 sinema salonu, 250 kişi kapasiteli tiyatro sahnesi, 24 saat açık 800 kişilik kütüphane, üniversite sınavına hazırlanan gençlere ve tüm gençliğe rehberlik hizmeti verecek Kariyer Merkezi bulunacak.

Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, resim, seramik, yabancı dil alanlarına ilave olarak satranç, go, bilardo, masa tenisi, dart, parkur, e-spor gibi birçok alanda faaliyetler yürütülecek. Bu alanlar, ayrıca eğitim faaliyetleri ve turnuvalara dönük çalışmaları da kapsayacak.

 

 

Kaynak: anka