Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bu yıl Aralık ayı ortasına kadar 25 temel atma ve açılış gerçekleştireceklerini açıkladı. Taşdelen, “Bu yatırımlar bir belediyenin ancak 5 yıllık süreçte gerçekleştirebileceği hizmetlerdir. Biz, 2021 yatırımları çerçevesinde bu büyük yatırımları Çankaya’nın hizmetine sunuyoruz. Ardından 2022 yatırımlarına başlıyoruz” dedi.  

Çankaya Belediyesi, 2021 yılı yatırımları kapsamında ilk temel atma törenini gerçekleştirdi. 2021’de 4 pazar yerinin üstünün kapatacaklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilk olarak Mürsel Uluç Pazar Yeri çalışmasının temelini attı.  

"VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ TUTTUK, VAATLERİ AŞTIK" 

Çankaya’nın Dikmen semtinde bulunan Mürsel Uluç Pazar Yeri çalışmasının temel atma töreninde konuşan Alper Taşdelen, “Aday olduğumuzda verdiğimiz sözleri daha dönemin yarısında bir bir yerine getirdik hatta vaatlerimizin çok fazlasını yaptık. Çankaya’nın tüm tarihinde gerçekleşen yatırımların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bizim lafla sözle işimiz yok, bizim polemikle kavgayla işimiz yok. Bizim işimiz gücümüz çalışmak. Bizim iddiamız çalışacaksınız, üreteceksiniz ve eser bırakacaksınız” dedi.

"BELEDİYE BİR KURUŞ BORÇ ALMADI" 

Başkan Taşdelen, sözlerine şöyle devam etti:  

“7 yıldır Çankaya Belediyesi kredi kullanmamıştır, belediye bir kuruş borçlanmamıştır. Tüm bunları da kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Belediyenin her bir kuruşunu namusunuz bilip öyle harcadığınızda belediyenin kaynakları vardır.  Biz ranta değil halka çalışıyoruz. Çankaya Belediyesi halkındır ve Çankaya’nın en değerli arazilerini, park, kültür merkezi, kreş, pazar yeri gibi yatırımlarla tekrar halka veriyoruz.”  

PARKLAR, KREŞLER, PAZAR YERLERİ  

Taşdelen, “Bu dönem yaptıklarımızla geçen dönemden çok daha fazla yatırımı Çankaya’ya kazandırmış olacağız” diyerek, Aralık ortasına kadar açılışını gerçekleştirecekleri ve temelini atacakları yatımları da şöyle sıraladı:  

Bademlidere Kent Ormanına ağaç dikimine başlayacağız. 750 dönüm tapulu arsasını Kent Ormanı ve Park yapıyoruz. Toplamda 20 bin ağaç dikeceğiz.   Karapınar Aile Sağlığı Merkezinin açılış töreni  Karapınar Çankaya Evi temel atma  Şili Meydanı düzenlemesi açılışı  Balerinler Heykeli Restorasyon sonrası açılış  Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evinin açılışı  Eczacılar Anıt Parkı açılışı  Metin Oktay Mahallesi kreş temel atma  Karapınar Kreşi temel atma   13 Ekim Başkent Parkının açılışı  Keklikpınarı Pazaryeri üst kapama temel atma  Yaşamkent’te iki parkın açılışı  Sokullu Âşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi ve Sokullu Bahar Evinin açılışı  Cevizlidere Mahallesi’nde iki parkın açılışı  Beytepe Bebek Kütüphanesi’nin açılışı  Yıldız Ek Hizmet Binası, Yıldız Çankaya Evi ve parkının açılışı  Akpınar Mahallesi parkının açılışı  Kırkkonaklar Çankaya Evi temel atma  Aşıkpaşa Pazaryerinin üstünün kapatılması temel atma   Yaşamkent Pazaryerinin üstünün kapatılması temel atma  250 dönümlük Bademlidere Parkının temel atma   Çayyolu Ek Hizmet Binası ve Çayyolu Çankaya Evi temel atma  Mutlukent Parkı temel atma 
Kaynak: anka