Çankaya Belediyesi, Metin Oktay ve Karapınar mahallelerine yeni kreşler inşa edecek. Kreş sayısını 14’e yükseltecek belediye, yeni kreşlerle birlikte 1.800 çocuk için okul öncesi eğitim imkanı sunacak. 

Çankaya Belediyesi, 1.500 çocuk kapasiteli 12 kreş sayısını 2 yeni kreşle 14’e çıkaracak. Metin Oktay ve Karapınar Mahalleleri'ne inşa edilecek kreşlerin temeli Eylül ayında atılacak.  

Çankaya Belediyesi'nin 3-6 yaş çocuklara hizmet verdiği gündüz bakımevleri 2020-2021 eğitim dönemi pandemi tedbirleri kapsamında yarı yarıya kapasiteyle hizmet veriyor. Çankaya Belediyesi'nin kreşleri, normal dönemde her yıl 300 üzerinde çocuğu ilkokul eğitimine uğurluyor.  

"YATIRIMLAR DEVAM EDECEK" 

Yatırımlarını halkın ihtiyaçlarına göre hayata geçirdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bebeklerden başlayarak yaş almış insanımıza kadar her yaştan Çankayalının yararlanacağı tesisler inşa ediyoruz. 7 yıllık görev dönemimiz boyunca doğru belediyecilik anlayışıyla doğru yatırımları ilçemize kazandırdık. Biz en çok çocukların belediyesiyiz diyor ve geleceğimiz olan çocuklarımızın en temel eğitimi alacakları kreşlerimizin sayısını da arttırıyoruz. İlk dönemimizde 7 yeni kreş yaptık, 2 yeni kreşle daha çocuklarımız için de her yaştan Çankayalı için de yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.    

 

Kaynak: anka