Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, bu yıl 20'ncisi düzenlenen “Ekim Geçidi” karma sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'ne "saygı duruşu" niteliğinde olduğunu açıkladığı, “Ekim Geçidi” karma sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen ve çağdaş sanat ile tasarım alanlarının öncü sergisi konumuna yükselen etkinliğin 17 Kasım'daki açılış töreni, başkentli sanatseverleri bir araya getirdi.

1983’te Ressam Gülsün Erbil tarafından hayata geçirilen ve sanatçıların yıllar içindeki katılımıyla geleneğe dönüşen sergi, 2002 yılından bu yana sanatseverlerin beğenisine Ekim Geçidi Karma Sergisi olarak sunuluyor. Çağdaş görsel sanatları topluma tanıtan, sevdiren, bütünleştiren özel bir sergi olan Ekim Geçidi, yaratıcılığın gelişmesi için de katkı sunuyor. Gülnaz Yılmaz Tezcan'ın koordinatörlüğünde 57 sanatçının resim, heykel ve seramik eserlerinden oluşan karma sergi, 30 Kasım'a kadar Yıldızevler Mah. Şehit Mustafa Doğan Cd. No:59 adresinde bulunan Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde Ankaralı sanatseverleri konuk edecek.

Kaynak: anka