Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 98'inci yılı kutlamalarına “Cumhuriyetin Bakır Sesleri” konseriyle başladı. Türkiye'nin ilk bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass Çankayalılarla buluştu.

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet'in 98'inci yılı kutlamalarına; “Cumhuriyetin Bakır Sesleri” konseriyle başladı.

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahne alan Türkiye'nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass, klasik caz ile türküleri birleştirdiği repertuvarı ile Çankayalılarla buluştu.

Hafta boyunca Çankaya’nın dört bir yanında kutlamalar ve etkinlikler devam edecek. Flash mob ve bando gösterileriyle haftaya yayılacak kutlamalar, 29 Ekim'de “Meşaleli Yürüyüş” ve Edip Akbayram konseriyle noktalanacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankaralıları Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına şu açıklama ile davet etti.

“Ülkemizin cumhuriyetle, demokrasiyle, evrensel insan hak ve özgürlükleriyle yönetilmesi için mücadele veriyoruz. Biz milletin egemenliğine inanıyoruz. Biz bu ülkenin her karışında, barışın ve kardeşliğin tesis edilmesini savunuyoruz. Cumhuriyetimizin 98. yılında, cumhuriyetimizi yaşatma inancıyla ellerimizde meşalelerle Ata’mızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in yanı başındaki Anıtpark’a yürüyeceğiz. Yüreğinde Atatürk sevgisi, cumhuriyet sevgisi olan her vatandaşımızı bu yürüyüşe ve Cumhuriyet Bayramı konserine davet ediyorum.” 

Çankaya Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası kutlama programı şöyle:

“- 26-27 Ekim 2021 / 15.00-17.00: Birlik Çankaya Evi’nde farklı semtlerdeki Çankaya Evlerindeki çocuklara yönelik Cumhuriyet ve Atatürk konulu resim ve ahşap boyama atölye çalışmaları yapılacak.

- 28 Ekim 2021 / 13.30-14.00, 17.00-17.30 ve 18.30-19.00: Cumhuriyet, Milli Mücadele ve Atatürk Konulu ‘Flash Mob Gösterileri’, ‘Efendiler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz!’ Kızılay / Bahçelievler 7. Cadde / Tunalı Hilmi Cad.

- 29 Ekim 2021 / 19.30: Edip Akbayram Cumhuriyet Bayramı Konseri – Anıtpark”

 

Kaynak: anka