ZEHRA DEĞİRMENCİ

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Çalı Çalıkhalil Camii bahçesinde bulunan çınar ağaçları, bahçeye dükkan yapmak amacıyla kesilmek istendi. Ağaçların kesimini vatandaşlar durdurdu.

Cami derneği, caminin bahçesine dükkan yaptırmak için Nilüfer Belediyesi’ne plan değişikliği ve ruhsat konusunda başvuru yapmış; ancak belediye, cami bahçesinde bulunan yaşlı çınar ağaçları nedeniyle plana onay vermemişti.

Çareyi ağaçları kestirmekte bulan cami derneği, Çalı Orman Şefliği’yle görüşüp ağaçların kesilmesi için onay aldıktan sonra bugün ağaç kesimine başladı. Cami bahçesinde bulunan bir ağacın kesimi sonrası vatandaşların tepkisiyle karşılaşan ekipler, ağaç kesimini durdurmak zorunda kaldı.

Ağaç kesimi sırasında camiye giden ve görüntü alan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, “Evet Çalı’da, Yenicami’de maalesef dükkan yapmak için, ticarethane yapmak için, AVM yapmak için milletin ibadethanesinin bahçesindeki ağaçları kesiyorlar. Dinimizde sosyal alanlar çok önemli, ibadethanenin dışında insanların zaman geçirebileceği yeşil alanların olması gerekirken AVM yapacaklar buraya, dükkan yapacaklar. Bu bölgedeki halk istemiyor bunu. Bakın işte bunların hepsini kesecekler birazdan. O kadar büyük ağaçlar var ki burada. Tüm yetkilileri buradan göreve çağırıyoruz” dedi.

“CEMAATİN YEŞİLLİKLER İÇİNDE CUMA NAMAZI KILMASINI ENGELLEYECEKLER”

Caminin anayol üzerinde olması nedeniyle kira getirili dükkan yapılmak istendiğini söyleyen Karagöz, “Burada camimiz çok güzel, Kuran kursumuz var, lojmanımız var, Kuran kursu binamız var mevcut. Ama bu ağaçları kesiyorlar. Cemaatin yeşillikler içinde cuma namazı kılmasını engelleyecekler. Dükkan yapıp kiraya verecekler. O parayla da ne yapacakları belli değil. Bunun vebalini, günahını bu dünyada ödeyebilecekler mi bakalım” diye konuştu.

Kesim sırasında görüntü alan Karagöz’e, içeride Kuran kursu yapılacağını söyleyen görevliler, Karagöz’ün “İçeride Kuran kursu var, ben de çok geldim Kuran kursuna” sözleri karşısında ise sessiz kaldılar.

Ağaç kesimi sırasında güvenlik önlemi alınamamasına da tepki gösteren Karagöz, “Hiçbir yolda koruma yok, insanların sağlığını tehlikeye atıyorlar ve bu ağaçları kesiyorlar” dedi.

Karagöz, şöyle konuştu:

“Maalesef her şeyi para olarak gören zihniyet camilerimizi de ele geçirdi. Şu an bu ağaçları kesip dükkan yapmak istiyorlar. Çalı Yenicami’nin mevcut durumu budur. Yürekli, vicdanlı Çalı cemaatini buraya bekliyoruz.”

Kaynak: anka