Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Ekipleri, bir lojistik firmasına gelen TIR'ların kamunun kullanımına açık yola park ederek trafiği aksatması ve kaza riski yaratması üzerine harekete geçti.Zabıta ekipleri şikayete konu olan lojistik firmasına giderek yetkilileri son kez uyardı ve tutanak hazırladı.

Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Mahallesi Avşa Sokak’ta depo ruhsatı bulunan lojistik firması bölgeyi TIR garajına çevirince bölge halkından tepkiler gelmeye başladı.

Kamunun kullanımına açık yol üzerine çok sayıda TIR'ın sağlı sollu park etmesinin, hem trafiği olumsuz etkilediğini hem de sürücüler için kaza riski oluşturduğunu belirten vatandaşlar, lojistik firması hakkında Büyükçekmece Belediyesi’ne şikayette bulundu.

Gelen çok sayıda şikayet üzerine daha önce bölgede incelemeler yapan belediye ekipleri, durumu Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne de bildirdi. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen yollara park eden TIR'ların sayısı her geçen gün daha da artmaya başladı. 

DEPO MÜHÜRLENECEK VE RUHSAT İPTALİNE GİDİLECEK

Bunun üzerine bölgeye gelen Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, TIR sürücülerini ve lojistik firma yetkililerini bir kez daha uyararak işyeri hakkında tebligat tuttu. Yapılan uyarılara rağmen TIR'ların yolları işgal etmesi durumunda depo mühürlenerek, ruhsatı iptal edilecek.

Kaynak: anka