Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, tam kapanma döneminde can dostlara mama dağıtımını artırdı. Ekipler, Nilüfer’in 24 mahallesinde bir çok noktaya, haftanın 7 günü sokak hayvanlarının aç kalmaması için düzenli olarak mama ve su bırakıyor.

Nilüfer Belediyesi'nden yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde "can dostları" diye nitelendirilen sokak hayvanlarının ihmal edilmediği bildirildi. Buna göre, sokak hayvanlarının beslenme kaynağının büyük bölümünü oluşturan kafe ve restoranların kapalı olması ve vatandaşların da sokağa çıkmaması nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken can dostların yardımına Nilüfer Belediyesi yetişiyor. 

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, can dostlar için tam kapanma döneminde de haftanın 7 günü görev başında. Ekipler Nilüfer’in 64 mahallesinde her gün aralıksız olarak belli noktalara mama ve su bırakıyor. Nilüfer Belediyesi’nin ilçede farklı noktalarda oluşturduğu 47 beslenme odağı ve 27 kedi evine de düzenli olarak mama ve su takviyesi yapılıyor. Kırsal alanlarda da sokak hayvanları için belli noktalarda mama dağıtımı sürüyor.

HASTA VE YARALI CAN DOSTLARA TEDAVİ HİZMETİ

Ayrıca Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nilüfer’de bulunan yaralı, hasta ve güçten düşmüş olduğu tespit edilen sahipsiz hayvanlar, bulundukları yerden alınarak Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirilerek burada tedavi altına alınıyor. Tedavileri yapılarak sağlıklarına kavuşan sokak hayvanları daha sonra alındıkları bölgeye bırakılıyor.

Öte yandan, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sıcakların arttığı bugünlerde susuzlukla karşı karşıya kalan can dostlar için hayvan severlere çağrıda bulunarak evlerinin önüne bir kap su bırakmalarını istiyor.

 

 

 

 

Kaynak: anka