Burhaniye’de kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve normalleşmenin sağlanması amacıyla denetimler hızlandırıldı. Balıkesir Valiliği tarafından başlatılan süreç kapsamında gerçekleştirilen denetimler, Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen denetimlerle, temizlik, maske ve mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının sağlanması hedefleniyor.

Denetimler lokanta, restoran, kafe, kahvehane, pastane gibi yerler başta olmak üzere ilçe genelindeki tüm iş yerlerinde devam ediyor.

Denetimlerde iş yeri sahipleri, çalışanları ve vatandaşlar salgının etkisinin devam ettiği konusunda bilgilendirilip, virüsün ancak maske ve mesafe kurallarına uygun hareket etmekle ve zamanında aşı olmakla kontrol edilebileceği vurgulanıyor.

Denetim süreci, İSDEM (İlçe Salgın Denetim Merkezi Uygulaması) sistemine günlük kaydedilen ve takibi yapılan verilerle de raporlanıyor.

Kaynak: anka