SEFER TALAY

Polonya’dan başlayarak her yıl Dünya’nın farklı ülkesine seyahat eden “Zlombol Rallisi” bu sene Türkiye’nin Burhaniye ilçesinde final yaptı.

Dünyaca ünlü “Zlombol Rallisi”nin finalinde ev sahipliği görevini Burhaniye üstlendi. Polonya merkezli ve yetimhaneler için yardım amaçlı yapılan organizasyonda 200 klasik araçla birlikte 500’e yakın Zlombol üyesi, Burhaniye’nin mavi bayraklı Ören Plajı’nda geldi.

Burhaniye Belediyesi Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği ve Altın Kamp’ın iş birliğinde, 2 yıllık bir çalışma sonucunda pandemi döneminde yapılan ilk uluslararası organizasyon olma özelliğini de taşıyan etkinlikte, Doğu Bloku ülkelerinde üretilmiş klasik araçlar Burhaniye aldıkları reklamlarla yetimhanede yaşayan çocuklara yardım yapılacak.

Bu yılki Zlombol Rallisi, Polonya Katowice şehrinden hareket etti. Farklı etap ve rotalarla Balıkesir’in Burhaniye ilçesine ulaştı. Ören Plajı’nda 30 Haziran’da ralliyi sonlandıran kafile için Burhaniye’de gösterişli bir final hazırlandı. Halk oyunları, ritim gösterileri ve gün boyu “dj performansıyla” eğlenerek kamplarını yapacak Polonyalılar için özel aktivitelerde sunulmaya başlandı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından Zlombol rallisi organizatörleri Marcin Tatzlaff ve Martya Tatzlaff’a plaket takdim edildi.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Bu etkinlikle birçok çocuğun ailesi oldunuz birçok çocuğa yardım ediyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum sizlere minnetlerimi sunuyorum” dedi. 

Altın Kamp’ın işletmecisi Filiz Altın ve Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Şükrü Baykal’ın da katıldığı tören sonrası, yüzlerce dilek balonu yetimhanede yaşayan çocuklar için gökyüzüne bırakıldı.

Burhaniye’de 3 gün sürecek kampın ardından, kafile 2 Temmuz’da Polonya’ya geri dönmek için marşa basacak.

 

Kaynak: anka