Burhaniye Belediyesi ilçe genelinde asayiş ve güvenlik bakımından tehlikeli olan metruk binaların yıkımı için çalışmalara başladı.

Burhaniye Belediyesi son zamanlarda asayiş ve güvenlik bakımından sıkça şikayet alan metruk binalar için imar kanunu uygulamaya soktu.

İlçede tespiti yapılan 79 metruk binanın sahiplerine ulaşılması için Adrese Dayalı Nüfus Sistemi ve Tapu Müdürlüğü'nde yapılan araştırmalar sonucu bulunan bina sahiplerine tebligatlar yollandı. Ayrıca Belediye internet sitesinde ve yerel gazetelerde listeler yayımlandı. 79 yapıdan 49 adedinin Belediye ve sahipleri tarafından yıkımı yapılırken, 30 adedi ise sahipleri bulunana kadar mühürlendi. Kendi imkanlarıyla yıkımı yapılan binalar haricindeki binalar, verilen süre sonunda belediye tarafından yıkılıyor ve yıkım bedeli, yüzde 20 fazlası ile tahsil ediliyor.

Burhaniye’de özellikle asayiş noktasında bu binalardaki zaafların önüne geçilmesi ve güvenlik adına metrukluğun sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Özellikle Kaymakamlıktan gelen şikayetler üzerine Belediye olarak bu hususu dikkate alarak gerekli müdürlüğümüz çalışmalarını yaptı ve metruk binalarda yıkımlara başladı. Burhaniye’nin güvenliği önceliğimiz ve bu konuda hassas davranıyoruz” dedi.

Kaynak: anka