Burhaniye Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere eğitim süresince aylık 400 TL karşılıksız burs verecek. Burhaniye’de ikamet eden ve dar gelirli ailelerin çocuklarına verilecek olan burs için yapılan başvurular içinden, kriterlere uygun ihtiyaç sahibi 250 öğrenci belirlendi.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve meclis üyeleri, 17 Kasım 2021 Çarşamba günü, burs verilecek öğrenci ve aileleri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Deveciler, şunları söyledi:

“Bugün burada, siyasi hayatım ve kentimize belediye başkanı olduğum 2019 yılından bugüne söz verdiğim hizmetlerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugün bir başka ilki sizlerle paylaşıyoruz. Burhaniye’de ikamet eden ailelerimizin çocukları ve öğrencilerimize söz verdiğimiz burs hizmetini hayata geçiriyoruz. Yine gelir durumlarına göre öncelik verdiğimiz 250 öğrencimize ayda 400 TL burs yardımı yapıyoruz. Öğrencilerimizin hesaplarına yarın yatmış olacak.”

Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanan (Türkiye ve KKTC’de özel üniversitelerin eşdeğer bölümlerini tam burslu olarak kazananlar dahil) ve kayıt yaptıran (AÖF hariç), Burhaniye’de ikamet eden, aile gelir durumuna göre tek maaşlı asgari ücretle çalışan ailelerin çocuklarına öncelik verilmek üzere 250 üniversite öğrencisi burs almaya hak kazandı.

Kaynak: anka