Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, ilçede yaşayan üniversite öğrencilerine belediyenin imkanları dahilinde karşılıksız burs verileceğini açıkladı.

Ali Kemal Deveciler, üniversite öğrencilerine belediyenin imkanları dahilinde karşılıksız burs verileceğini duyurdu. Deveciler, açıklamasında, "Burhaniye Belediyesi olarak, yarınlarımıza şekil verecek olan, geleceğimizin teminatı üniversiteli gençlere destek sağlamak amacıyla bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu amaçla bu yıl üniversiteye kayıt yaptıran ve okumakta olan ilçe sınırlarımızda kendisi veya ailesi ikamet eden gençlere eğitim yardımı vereceğiz" dedi.

Ailelerin eğitim yüklerini bir nebze hafifletmek istediklerini söyleyen Başkan Deveciler, “Burhaniye Sosyal Etkinlik Merkezimizden kreşlerimize kadar kurduğumuz çok sayıda tesislerle ilçemizdeki gençlere verdiğimiz eğitim desteğini ek bir hizmetle sürdürüyoruz. Yarının önemli noktalarında yer alacağına inandığımız üniversite öğrencilerimize imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya devam edeceğiz. Gençlere inanıyor ve onlarla gurur duyuyoruz. Bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bursa başvurmak isteyen öğrenciler, www.burhaniye.bel.tr internet sitesinde başvuru için istenilen belgeleri görebilecek. Öğrenciler kayıt için gerekli evrak ile 23 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında Burhaniye Belediyesi Halk Masası'na gelerek ön başvuru belgelerini doldurarak Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne teslim edecek. Son başvuru tarihi ise 8 Ekim olarak belirlendi. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Kaynak: anka